Zwanger, deel 5

Leef! Als op vijftien december om vijf uur de wekker gaat ben ik, tegen de gewoonte in, direct klaarwakker. Nadat ik me gedoucht heb werk ik een haastig ontbijt naar binnen om vervolgens in de auto te stappen, maar niet na Kaj een kus op zijn voorhoofd te hebben gegeven. "Vandaag gaat het gebeuren vriendje" fluister ik in zijn o...
16
10
Public

Zwanger, deel 4

Rust Vanaf september zijn de controle's bij de gynaecoloog niet goed. De groei van de nog ongeboren spruit blijft achter. Rust is het devies. Absolute rust. En twee keer per week naar het ziekenhuis voor controle. We gaan samen, elke dinsdag en donderdag. De ene keer komen we er opgetogen vandaan omdat hij ietsje gegroeid is, de...
15
9
Public

Zwanger, deel 3

Zwangerschapsverschijnselen Het zwanger zijn gaat met vreemde bijverschijnselen gepaard. De meest voorkomende – of in ieder geval meest gehoorde – zijn ochtendmisselijkheid en vreemde eetgewoonten. Wie kent niet de verhalen over zure bommen en overgeven? Maar met Monique valt het allemaal erg mee. Behalve dan dat ze 's avond...
20
17
Public

Zwanger, deel 2

Baby dumpen Twee jaar geleden waren we zwanger. Nou ja,… we? Voor veel koppels is het gebruikelijk om in deze situatie van “we” te spreken. Als je mij echter zag zonder Monique dan kon je toch echt niet vaststellen dat we zwanger waren. Monique moest al het werk doen, om het zo maar uit te drukken. Wanneer je betere helft ...
16
4
Public

Zwanger, deel 1

Zwanger, zo vanzelfsprekend "... En als ik achtentwintig ben dan nemen we kinderen", hoorde ik haar zeggen. Zomaar een flard van een gesprek, kortgeleden. Ergens in een café. Dan nemen we kinderen. De woorden dreunen na in mijn hoofd lang nadat ze zijn uitgesproken. Het fragment brengt me terug naar augustus tweeduizendzes. Mon...
25
12
Public