Mama

Mama hoe graag zou ik het anders zien het doet me pijn loslaten is nog niet zo makkelijk verloren in mijn gevoelens tranen die verscholen zijn achter een masker is het beter zo? Mama ben je nog steeds trots op mij? blij dat ik je dochter ben? of is je blik vertroebeld door eigen emoties? Mama ja ik weet ik ben volwassen geen kle...

Depressie

Als het koude me omsluit en duister slechts mijn gedachten vult hangt mijn leven aan een zijdendraaitje mijn voeten dragen me naar plekken waar ik niet moet zijn ondanks pijn in mijn voet stap ik door ik heb een vaag doel voor ogen Als het koude me omsluit en duister slechts mijn gedachten vult tranen zijn verleden tijd woede is...

Hoe?

Hoe moet ik omgaan met het duister wanneer ik het overzicht verlies mijn hersens niet meer functioneren mijn paniek, mijn leven overneemt er geen logica meer is Hoe moet ik omgaan met mijn vertroebeling er tegen vechten lukt niet heb hier geen energie meer voor ik moet loslaten ik weet het! Hoe moet ik omgaan met mijn angsten he...

Het leven

Leven in al zijn facetten is soms een strijd vallen en op staan maar altijd weer door gegaan ik zoek mijn weg soms met een blinddoek op omdat mijn blik vertroebeld is Leven in al zijn facetten is in beweging het is nooit een rechte lijn bewegingen zoals een hart slag mijn hart klopt dus ik leef het geeft mijn ritme aan ik moet w...

Veroordeel niet

Ik geloof niet dat ik soms mensen erg aardig vind mijn hele leven probeer ik me staande te houden te begrijpen, te voelen en te ervaren ik zou de klappen van de zweep moeten kennen toch ben ik soms te naïef misschien zelfs te lief Om je gelijk te halen om je punt duidelijk te maken wil je me laten zien hoe fout ze bezig is gewe...

Zoekend

Ik voel me koud leeg mensen om me heen die van mij houden maar hun liefde komt nauwelijks binnen ik voel hun onmacht hun angst hun pijn deze is vele male sterker dan hun liefde Hun angst maakt me onzeker en herinnerd mij eraan hoe onstabiel ik ben dat ik fouten maak mijn grip op de realiteit aan het verliezen ben is dit de werel...

Verdwaald

Verdwaald in mijn gedachten gevoelens waar geen lijn in zit een schommeling waarheen? waarvoor? waarom? Is er een reden een reden met een antwoord maakt een antwoord mij blij? heeft dat meer waarde? verdwaald zoeken? De waarden van het leven liefde die de basis zou moeten zijn het is koud maar het zou warm moeten zijn een vlamme...

Vlammetje

Mijn vingers glijden over het toetsenbord als een muzikant bespeel ik nu de laptop. Woorden verschijnen en er worden zinnen gevormd. Veel heb ik al geschreven op verschillende sites. Dingen gedeeld, leuken dingen, minder leuke dingen en ronduit schokkende dingen. Ik ga ervan uit dat mijn gedichten bij de meeste lezers in de smaa...

Het wiel opnieuw uitvinden.

Kun je als mens elke keer het wiel opnieuw uitvinden? Ik die al zo vaak in mijn eigen put beland is zit er nu opnieuw in, en het lijkt maar niet te volledig te lukken om omhoog te klimmen. Elke keer zette ik mijn schouders eronder en leverde een gevecht om eruit te komen. Ik ben het vechten moe, dus ik vecht niet meer. Maar het ...