Gedicht voor Papillon uit Heerlen.

Papillon Als een net ontpopte vlinder Je naam is Papillon Je leven is beëindigd terwijl het net begon Tranen vallen op je grafje Het is een groot gemis En niemand zal ooit meer zien Hoe mooi een vlinder is Mivak© 2015
6
5
Public

De dood

DOOD Ik wil niet dood gaan Ik wil niet sterven Ik wil niet in mijn graf bederven Ik wil niet later één groot feest Waarbij de made of worm leest Hij is ten graven heen gedragen Verder zullen we niets vragen Ook staat de naam al op de zerk U weent maar wij doen slechts ons werk Mivak©2014
11
16
Public

Vader is zo stil de laatste tijd

Naar aanleiding van een documentaire van de onlangs overleden acteur en regisseur Kees Brusse, schreef ik de tekst van onderstaand gedicht. Vader is zo stil de laatste tijd Vader is zo stil de laatste tijd Hij zit alleen maar naar de straat te turen Vader is zo stil de laatste tijd Hij praat ook bijna niet meer met de buren Vade...
25
10
Public

Zomaar wat gedichten.

VLAMMETJE Als ik kijk naar een vlammetje Dan denk ik aan het leven Een vlammetje brandt net zo lang Als menig ander leven ’t is niet gebonden aan een tijd Noch aan een vast begin Maar echt zolang hij brand in mij Heeft mijn leven zin MIVAK© ----- PASTOOR Ik heb het licht gezien Ik heb het licht gezien Zo sprak meneer pastoor ...
10
9
Public

Een oud WC gedicht.

Een oud WC gedicht. Ik moet een jaartje of elf, hooguit twaalf zijn geweest toen ik op het Nassauplein in Delft,-die er toen overigens heel anders uitzag- het gedicht hebben gelezen. Als ik vrij was en niet naar school hoefde, kon je me vinden als hulpje bij de stratenmakers. Op een dag moest ik heel nodig naar de WC. Bij strate...
15
2
Public

Je bent onbereikbaar.

Jij bent onbereikbaar Als ik jou zie Zie ik de zon De zon die naar me lacht Op een prachtige dag Je ogen als sterren Waar je naar moet blijven kijken Je bent zo onbereikbaar En zo mooi Zo mooi daar zijn geen woorden voor In een drukke kamer Verstomd jou schoonheid de geluiden Je bent te mooi voor een gedicht Zo mooi en te mooi O...
11
14
Public

Een goed gedicht

Een goed gedicht Wat is nou een goed gedicht Moet het rijmen Moet het dichten moet het je laten zwichten Moet het je wakker schudden Is het een gedicht waar je van moet huilen Je lippen laat pruilen Dat je licht maakt in je hoofd Of je in je hart verdooft Ik speel met je letters Ik speel met je woorden Ik schreef een gedicht dat...
8
2
Public

Als we sterven.

ALS WE STERVEN Als je wordt geboren Als baby’tje zo teer Begin je al met sterven Keer op keer op keer Elke dag een dag erbij Elke dag wat ouder De gedachten dood te gaan Maakt mij wel benauwder Zodra je ’t levenslicht aanschouwt Begin je al met sterven Maar laat dat vooral niet Je levensvreugd bederven Leef gewoon je leven E...
11
8
Public