Ten o'clock club

onze lichtjes gaan de duisternis verdrijven van de lange nacht een steun in de rug voor de Plazillianen die in nood zitten ik brand straks een kaars voor wie vecht tegen ziekte of fysieke pijn ik brand straks een kaars voor wie met zorgen kampt of tegenslag kent ik brand straks een kaars voor wie hunkert naar aandacht triest of ...
17
8
Public

De tijd van het jaar : winterblues

De tijd van het jaar: de energie keert inwaarts, ik voel het in mezelf. Ik zie het buiten: bomen lozen hun blaadjes en lijken wel dood. De echte dieren houden hun winterslaapje, kruipen in hun hol. De mensen doen door alsof er niets aan de hand is. De natuur telt niet. Maar ik voel het ook: ik moet even halt houden. Altijd al ge...
15
6
Public

Kop of munt

Lyra wordt wakker. Wat ligt voor haar in’t verschiet? Ze gooit haar munt op. Joepie, het is kop! Enthousiast springt ze uit bed en gaat aan de slag. Gister was het munt, toen draaide ze zich eens om. 't Was een lome dag. ♡ Lyra ♡
6
5
Public

Een goed gesprek

Ik voel me eenzaam. Ik ga naar mijn vriend, de beuk. Hij woont in het park. Hij verwacht mij al. Mijn zeteltje staat al klaar, bedekt met blaadjes. Ik zeg: 'Ik ben moe. Wil je me opladen met beukenenergie?' 'Kom maar', zegt de beuk. Ik ga zitten aan zijn voeten en sluit mijn ogen. Ik verbind me met hem, van de wortels tot de kru...
11
5
Public

Herfstwandeling

Mijn hoofd doet pijn Mijn spieren lijken wel beton Ik ben stijf en stram Wandelschoenen aan, Tijd om eens uit te waaien op nieuwe wegen. Een prachtig herfstbos verwelkomt mij hartelijk. Warme herfstkleuren Allerlei lekkers voor het grijpen op de grond: Nootjes en kastanjes Met dit mooie bos weet ik me echt verbonden. Ik voel het...
10
9
Public

Mijn surprise voor ANGEL OF TRUTH

De pure schoonheid van je tere ziel glinstert door je woorden heen. Ik voel ook verdriet het omhult je lieve hart Dat verdien je niet Neem dus mijn geschenk : Een doos met lachjes Helemaal voor jou Als je hart eens weent neem een lachje uit de doos en stelp je traantjes Zodat je zachte hart weer licht kan uitstralen puur zoals j...
20
15
Public

Sterrenhemel

Hier op het Franse platteland valt het mij altijd op hoeveel sterren er zijn. Bij ons zie je er nauwelijks door de luchtvervuiling en de straatlantaarns. Ook is er thuis meestal zo veel te doen dat ik er niet aan denk om naar de sterren te gaan kijken. Op vakantie maak ik graag nog een wandelingetje door de duisternis en turend ...
11
7
Public

Ik ben even op vakantie - haiku

Koffers ingepakt Kilometers ver rijden door het herfstlandschap -Lyra-
12
4
Public

Met gemengde (moeder)gevoelens - haiku

Mijn kleine deugniet Altijd stout en nooit berouw Toch hou ik van jou - Lyra-
11
5
Public