Alweer een tijdje geleden vroeg Yneke wie bij onderstaande foto een gedicht wilde bedenken. Veel schrijvers namen de uitdaging aan en niet veel later kwamen de eerste gedichten op Plazilla. (zie http://yneke.plazilla.com/page/4295177696/mag-ik-jullie-kennis-lenen-delen) Ook ik wilde meedoen. Maar zoals zovaak het geval is bij mi...
13
12
Public
door Karazmin
07/10/2015 15:00
Ook ik heb me gewaagd aan de verschillende dichtvormen en hier is de oogst van vandaag. Een triolet, een copla en een stuk of wat hanka'. Neem ze niet te serieus, doe ik zelf ook niet. Vermist: Muze Ik ben mijn inspiratie kwijt Mijn muze, zij is spoorloos Verdwenen is ze, die speelse meid Ik ben mijn inspiratie kwijt Het komt we...
16
17
Public
door Karazmin
29/06/2015 21:50
De lente lonkt Vandaag schijnt de zon sterker Een nieuwe geur bespeelt de lucht Frisser en zoeter dan gister De dagen worden langer eerder merkte ik het niet en toch langzaam maar zeker wordt het lichter Zojuist was er een vliegtuig die zacht brommend zijn weg zocht in helder blauwe lucht Soms lijkt in februari het voorjaar nog ...
19
17
Public
door Karazmin
14/02/2015 19:55
Wees niet bang, er komt nog wel een verhaal van mijn hand. In feite begint die al aardig vorm te krijgen in mijn hoofd. Maar wat wil het geval? Ik had al een gedicht voor Doortjes Schrijfopdracht geschreven, alleen die past absoluut niet in het verhaal wat ik ga schrijven. Maar omdat ik het toch zonde vindt van een volgens mij g...
15
19
Public
door Karazmin
26/01/2015 15:18
Als het hedendaagse leger van Jozua die om de muren van Jericho hun cirkels trekken lopen de toeristen dagelijks om de de eeuwenoude stenen van Stonehenge. Niet met de bedoeling de muren te slechten maar om iets mee te krijgen van dit bijzondere bouwwerk. Dit jaar ga ik er voor de derde keer heen. Het is een ervaring waar je sti...
17
19
Public
door Karazmin
29/05/2014 20:43
Nee, dit gaat niet over Plazilla of over iets wat er de laatste tijd gebeurd is. Het is gewoon een gedicht waar de zinnen door mijn hoofd spookten toen ik naar één van mijn favoriete nummers van Billy Joel luisterde. And so it goes komt van Stormfront waar ook Leningrad op staat en Downeaster Alexa, wat de nummers waren waarom...
11
13
Public
door Karazmin
10/01/2015 22:43
Het blijkt verslavend te werken. Niet alleen boeken moeten er aan geloven, ook het dvd-verzamelingetje werd aan een kritisch onderzoek onderworpen. De verzameling is niet zo groot - ze passen op één plank in het boekenkastje. Toch is het gelukt drie stapelgedichten te maken. V for Vendetta Revolutions kick-ass Bad Santa the Mu...
7
7
Public
door Karazmin
27/04/2014 15:12
Het lijkt een kleine trend te worden hier. Gedichten opgebouwd uit boeken uit je eigen boekenkast. Ook ik raakte geïnspireerd na Arinka's boektitelgedicht en ook door die van Kirsti. Ik kon alleen niet kiezen, dus werden het er drie. Omdat het niet allemaal goed te lezen is door de oude stukgelezen kaften, schrijf ik het gedich...
17
22
Public
door Karazmin
24/04/2014 10:29
Lusteloosheid en besluiteloosheid is een kenmerk van een depressie. Samen met een opgejaagd gevoel. Dit is heel herkenbaar voor mij, al moet ik benadrukken dat ik 'alleen maar' last heb van depressieve buien. Dit is iets anders dan een 'echte' depressie (waar ik overigens wel vatbaar voor ben) Er is iets mis met een neurotransmi...
17
17
Public
door Karazmin
26/10/2014 17:29