Gedicht over het leven (2)

Het leven is meestal korter dan een eeuw Geniet van de regen, hittegolven en sneeuw Geniet van de windstiltes en stormen Voor je het weet ben je voer voor de wormen.

Gedicht over het leven (3)

Zolang je ouders nog leven Moet je ze het voordeel van de twijfel maar geven Ga ze maar gauw bedanken Want binnenkort lig je zelf tussen zes planken.

Poem about life (2)

Don’t feel bored Life’s much too short Enjoy the rain and the thunder Soon, you’ll be six feet under.

Gedicht over wandelen

Onze tocht ging door Amsterdam. Het ene vliegtuig vertrok, het andere kwam. Vlakbij P.C.Hooft gebulder boven ons hoofd Boven het bos ging het helemaal los. we wandelden met voorspoed, maar het gedicht liep niet zo goed.

Gedicht over muziek (1)

Muziek is emotie, gevoel. Soms is het hard, soms is het zwoel. Iedereen heeft herinneringen aan bepaalde titels; is het niet van Hazes, dan van de Beatles. Van sommige muziek geniet je rustig, stil. Van andere ga je bewegen, bijna tegen je wil! De ene keer zijn het de woorden, de andere keer de akkoorden. De blues, het refrein; ...

Gedicht over Europa

Door Europa waart een geest. Is de Unie er geweest? Spanje, Portugal, banken vallen overal. De Grieken gaan te vroeg met pensioen en Berlusconi gaat er vandoor met alle poen. Polen, Litouwen; wie weet wat ze daar verbouwen? Subsidies voor koeien; gaat daar de economie van groeien? Oh, oh, Den Haag, waar gaat dit heen, is de vraa...

Gedicht over paardenslager

Gedicht over paardenslager. Bij de paardenslager in onze straat hangt een reclamebord waarop staat: Ik ben een rund, als ik niet met paardenvlees stunt.

Gedicht voor de paus.

Vervanger van Jezus op aarde, Laat a.u.b. ieder in zijn waarde. Kom op voor elk mens, als Jezuïet. Homo, atheïst of islamiet. Waarom gaat u niet samenwerken met synagogen, tempels en andere kerken? Jezus nam alle zonden van de mensen over door zijn dood. Waarom zijn er dan toch nog oorlogen, ziektes en hongersnood?

Gedicht over Geert Wilders.

Hoe zit dat nu met onze Geert? Waarom heeft hij zijn haren geblondeerd? Elke keer weer een ander mikpunt; De ene keer Polen-meldpunt, De andere keer zijn de mohammedanen weer geen Nederlandse onderdanen. Zelf heeft hij Indonesisch bloed En dat zijn vrouw uit Hongarije kwam was ook wel goed. Is deze knuffel-xenofoob Nu Neerlands ...