De Berlijnse muur

Berlijn Berlijn, Gescheiden door stenen, Gescheiden door lood, Beperking van vrijheid, Opstand betekent de dood, De corruptie stijgt de pan uit, Verraden is een pré, De geweren schreeuwen luid, Maar iedereen doet mee. Na 30 jaar verbroken, Alles is weer één, Alles weggestoken, En dat alles door wat steen. © Copyright A.R. Kn...
8
0
Public

Gedicht: Klein en dapper

Klein en dapper Klein en dapper Zoals je daar toch staat, Je wordt elke dag knapper, Zo snel als de tijd gaat. Je ligt in de zon, En je speelt de hele dag, Staartje op Staartje neer, Je mama pakt je wel, Dat doet ze keer op keer. Piep hoor ik soms Als een héél klein muisje, Je zegt altijd piep, prr en miauw In ons eigen kleine...
3
0
Public

Gedicht: Ik mis je

Ik mis je Ik mis je, Ik mis je stem, ik mis je haar, Ik mis je lach, Ik mis alles zowaar. Ik wil je zien, Ruiken, Voelen, Iets wat mij houvast geeft, Mijn hart heeft een beetje leegte, Ik wil voelen dat je leeft. Ik hou van je, Ik hou van alles en ik mis niets, Ik wil iets tastbaars, Gewoon, Geef mij iets.
6
1
Public

Gedicht: Midnight

Midnight I’m standing here, In the rain, I’m watching myself, I know I’m insane My hair is black, My face so white, I’m so cold, It is midnight. I am so depressed, I am so sad, I am so stressed, I am so bad, I’m watching the mirror, I’m watching the moon, I’m watching the stars, They will come soon. I walk to the w...
3
2
Public

Gedicht: past in een smsje!

Dit gedicht van 160 tekens past in een sms. 160 tekens Als ik jou was, Was ik anders, Dan was ik mezelf als jou, Jij maakt mij anders, Anders dan ik zou © Copyright A.R. Knap
6
0
Public

Gedichten voor het vak Nederlands

Gedichten voor Nederlands Het elfje Elfjes Hebben magie Magie van woorden Twee betekenissen, één woord Elfjesmoord Die ogen Die ogen Ze staren me aan Ze hebben me bedrogen Wat hebben ze me aangedaan Heel doordringend Zijn die ogen Die ogen hebben me bedrogen, Ze hebben me voorgelogen, Dus voor de ogen van de tijger, Ben ik toe...
8
0
Public

Gedicht: Alleen

Alleen Alleen, Echt hélemaal als dat kon, Verdwijnen in vergetelheid, Als de stralen van de zon. Niet gemist, En met smart verwacht. Verdwíjnen zou ik het liefst, In een pikzwarte nacht.
6
0
Public

Duitse woordgrapjes

Duitse woordgrapjes Spinnen, Mäuze, Birnenkern, Schlangengift, Rhabarbermus. Hühnerscheiβe unterm Fuβ. Wer mich ärgert, Katzendreck, Wird verzaubert und ist weg !!!! Die Hexe In der alten Felsenhöhle Mixt die Hexe mit Gegröle Sieben schlimme Hexenöle: Rabenschnäbel, Räubensäbel, Hungersteine, Krötenbeine, Drachenblut...
0
0
Public

Gedicht: Hersenschimmen

Gedicht n.a.v. het lezen van het boek 'Hersenschimmen' van J. Bernlef. Geschreven vanuit het perspectief van de dementerende hoofdpersoon. Alles en niets, nu en nooit Leegte, Besef, De dingen om me heen, Kijken, niet zien, Herken er nu niet een. Ik weet weer wie ik ben, Maar niet meer wat ik doe, Het is nu winter, Misschien ben ...
6
2
Public