Ik ben gelukkig zonder jou!

Ik dans; mijn eigen kleine dans! Ik leef in een kleine wereld; die ik al jaren heb opgehemeld. Ik zie mensen komen en gaan. Soms vergeten ze later mijn bestaan. --- Ik ben gelukkig, nou; Er is niets wat ik hebben wil - van jou. Ik ben verworden tot een 'speelse' vrouw; Ik ben vrolijk; al duwen mensen me in de kou. --- Ik ben gew...

Echt leven doet de grenzen verleggen.

Of ik me wil gedragen, zoals u belieft? Loop gauw verder, alsjeblieft. Ik bepaal de grenzen van mijn vrijheid. Alleen ik ervaar en ken mijn diepste blijheid. --- Ik ben openhartig en grenzeloos, En schenk mijn liefde, belangeloos. Dans met en door het leven heen. Dat hield mij uiteindelijk ter been. --- Laat je vleugels vliegen ...

Wordt weer vaker een kind!

Een kind dat speelt, danst in de geest vol van kleuren de mooiste wereld creërt. --- In a flow vol passie Mindfulness Thinking Wordt weer vaker 'n kind. Janne Marthies Tekst: Janne Marthies. Afbeeldingen met toestemming van mijn vrienden.

Dankbaar! Ik mocht jouw hart even lenen.

Voor een 'rotsvast' dierbaar iemand. Ik heb je durven te vertrouwen. Met mijn wanhoop op jou 'moeten' bouwen. O, hoe vaak heb ik losgelaten? En kon ik mezelf alleen nog maar haten? --- Ik wilde niet terug naar vroeger Vergeten die enge loeder(s) Maar jij hield stand Jij stond duidelijk aan mijn kant. --- Dit vertrouwen blijft ro...

Nu is alles wat ik verlang: De Liefde!

Oké voor mij was er geen liefde als kind; en dat is wat me zeer griefde. Maar ik heb de liefde alsnog gekregen. Mij werden drie 'gouden' levens gegeven. --- Ik voel hun armpjes nog om mijn hals Ik zong en danste met hen de Engelse Wals Ik trooste en streelde zoveel ik kon. Het was het mooiste waar ik ooit aan begon. --- De lief...

Soms is 't leven bitter en dan weer 'glitter'.

Als jong kind was het leven bitter. Voor mij geen liefde of glitter. Als kind was ik moe en 'n stilzitter. Mijn moeder geraakte steeds verhitter; Bij het zien van een vreemd kind. Ze gaf het uiteindelijk mee met de wind. --- Met vleugels kon ik vliegen Torenhoog en me in slaap wiegen. Het is allemaal goed gekomen Ben van deze pi...

Geleefd met mensenratten en aasgieren .

Een weg begonnen zonder toekomstvizier. Ik heb de 'levensweg' gelopen op mijn manier. Soms gejankt, gefrustreerd zonder leefplezier. Leefde tijden als een aalmoezenier. --- Ik ben met moed mijn 'levensweg' gegaan. Niet altijd de regels van 't leven verstaan. Viel soms keihard op mijn smoel. Maar bleef hieronder uiterst koel. ---...

Het geluk van een doldwaze oma.

En... dan ben je ineens oma. Zonder een oppasdiploma. Weliswaar wel met 'n auto- en fietsdiploma. En enkele bak- en kookdiploma's. --- De kleintjes mogen van oma (bijna) alles. Ja, de kids gaan voor alles Het oude, ondeugend hart overleeft alles En oma's geduld en kattekwaad overwint alles. --- Een kleine droevige ondertoon, Als...

Vanuit de 'kerkstoel' werd alles een 'Janboel'.

Ik heb me altijd een 'vreemdeling' gevoeld. Met in mijn hoofd een grote warboel. Ik kende een diep verborgen huivering Een noodzaak tot ijskoude pantsering. --- Ik zat meestal op een luchtstoel. Zonder een enkel medegevoel. Mensen zochten niet naar 'n opening. Ik was uiteraard het kind van de rekening. --- Ik vocht, maar had lan...