Thuis trainen; Armen

Wanneer je thuis gaat trainen moeten het makkelijke oefeningen zijn. In de eerste 2 artikelen heb ik oefeningen voor de buik en benen uitgelegd. Nu gaan we over op de armen. Triceps Deze oefening kan je op elke verhogen uitvoeren. Bij voorkeur een bankje of stoel dat stabielt staat. Je gaat voor het bankje zitten, zet de handen ...

Thuis trainen; benen

In mijn vorige artikel over thuis trainen heb ik 3 oefeningen voor de buikspieren uitgelegd. Nu gaan we verder met de volgende spieren; die van de benen. Ook vandaag zullen weer 3 oefeningen in dit artikel verschijnen. Squat Deze oefening is thuis makkelijk uit te voeren. Het is daarbij belangrijk dat je de billen goed naar acht...

Pensioenfonds SPF - voorlichting is belangrijk!

Ik betaal nu al zo'n 1 jaar aan het SPF. Het gaat daarbij niet om zomaar een bedrag. Maar wel 1/4 van mijn loon!! Iets waar ik het totaal niet mee eens ben (of was). Ik vroeg me af waarvoor ik al dat geld aan de kant zet. Maar gisteren heb ik vele antwoorden gekregen. Bij ons op het werk is een bestuurslid van het SPF gekomen om...

Thuis trainen... Eerste 3 oefeningen; buikspieren

Planken Deze oefening is een van de beste oefeningen om fit te worden. Je traint niet alleen je buikspieren maar ook je arm-, rug- en beenspieren. Deze oefening kan je beginnen met bijvoorbeeld 3 x 20 sec. Als dat goed gaat ga je er bijvoorbeeld 10 sec bovenop doen de week daarna. Zo kan je rustig en verantwoord trainen. Let wel...

Zorgverzekeraar 2015 kiezen!

Het einde van het jaar komt steeds dichterbij. De strijd tussen de verzekeraars gaat weer beginnen. Ze willen zo veel mogelijk klanten binnen krijgen en doen dit door overal reclame te maken. Maar welke verzekering is voor jou het voordeligst? Dit kan je vinden op verschillende sites. Maar welke site kan je het beste kiezen om j...

Pensioen betalen als fysiotherapeut bij RADAR!

Geregeld komt er in het nieuws dat de fysiotherapeuten veel moeten betalen voor hun pensioen. Nu was ik daar nog niet zo mee bezig. Maar een maand of 2 geleden ben ik me erin gaan verdiepen en ben ik me aan gaan melden bij het SPF. Je bent hiertoe verplicht wanneer je als fysiotherapeut in de 1e lijn werkt. Dus na mijn aanmeldin...

Verzekeraars blijven maar verdienen!

De afgelopen tijd is er veel te lezen over de verzekeringen. Er zijn veel verzekeraars die de prijzen weer omhoog schijnen te doen. Iets waar heel Nederland niet blij mee is. Winst Nu schijnen de verzekeraars ook nog eens elk jaar mee winst te maken. Iets waar ik (en waarschijnlijk vele andere) helemaal niks van snap. Wij de con...