Als je omarmt wat leeft in jezelf

een ander veroordelen is zo gedaan, vol overtuiging jou mening over de ander uiten. Als ik iets geleerd heb over veroordelen is het dat het je geen beter mens maakt, het is eerder een vorm van je eigen pijn onderdrukken. Als je de ander veroordeeld projecteer je je eigen verhaal. geconfronteerd worden met wat leeft in jezelf is ...
4
2
Public

Laat je raken, je krijgt er heel wat voor terug!

Luid en duidelijk hoor ik het geschreeuw in mijn hoofd. Ik ben het niet waard, ik ben minder..op dit moment word die snaar in mij krachtig geraakt. Het resoneert heel intens door mijn hart, ik zie beelden voorbij schieten. Degenen die deze snaar in mij raken hebben de volledige aandacht. En vol overtuiging veroordeel ik ze. Ik k...
8
8
Public

Eenvoudige aandacht

Aandacht en Eenvoud Een cherokee indiaan vertelt een verhaal met zijn kleinzoon. Over een boosaardige en een liefdevolle wolf in ieder van ons die samen vechten om de aandacht. In de cherokee wereld eindigt het verhaal op deze manier: de oude cherokee antwoordde eenvoudig : 'Als je ze goed voedt zullen ze allebei winnen.' En het...
6
2
Public

Earth school

we zij hier op aarde om te leren. We doen veel ervaring op door situaties die we vooral onbewust creeren in ons leven. En omdat het onbewust is herhalen we lessen soms jaren lang. In het voor ons bekende systeem werden we vooral bekritiseerd op wat we doen. We worden 'be' en veroordeeld. Als we dan volwassen zijn zijn we vaak on...
7
5
Public

Fairy Well

Nul punt centrum, oog van de orkaan, Bron, Het maakt niet uit hoe ik het noem want in de kern betekenen ze voor mij in deze context allemaal hetzelfde. Als ik een emotie ervaar of wanneer het stormt in mij kan ik besluiten er op in te gaan maar tegen woordig kies ik er liever voor op het nul punt te blijven, in mijn centrum, oog...
7
3
Public

Ik heb zoveel fouten gemaakt

We zijn hier om te leren toch? We gaan naar school om te leren, waarom worden leerkrachten dan boos als je fouten maakt? waar is de switch geweest dat je perfect dient te zijn en geen fouten mag maken? Inmiddels ligt er een behoorlijke lading op het maken van fouten. Ook als je als ouder "fouten"maakt is de kans dat je door inst...
10
9
Public

De kracht van energie

De kracht van energie Als ik boos ben dan wat gebeurd en dan allemaal bij mij? Als ik boos ben komt er niet 1 stroom van informatie door mijn keel maar wel 10 stromen informatie tegelijk die ik dan tegelijk wil uiten..maar hoe uit ik al die informatie dan in 1 keer? Tja dat gaat dus niet. Het past er gewoonweg niet door maar als...
7
3
Public

De erfenis die ik nalaat aan mijn kinderen 2

Waar heb ik het opgedaan, ik weet het niet maar het voelt alsof het al mijn hele leven me achtervolgd. O.a faalangst en het aangeven van grenzen. Nu zie ik de impact ervan. Met regelmaat voelde ik me boos en gefrusteerd. Nu gelukkig een heel stuk minder. Waarom moet ik een strijd voeren voor ze aan nemen wat ik zeg? Als ik ze vr...
11
4
Public

De erfenis die ik nalaat aan mijn kinderen

Soms heb ik van die momenten dat ik oog in oog sta met de erfenis die ik mijn kinderen tot dusver heb nagelaten. Een behoorlijke confrontatie kun je dus wel stellen. Wat bedoel ik met de erfenis die ik mijn kinderen na laat zul je je afvragen? Nou dat zal ik je vertellen. Het is het voorbeeld wat ik geef, mijn gedrag, dat is wat...
13
11
Public