Geen plaatselijk gerecht maar een plaatselijk drankje

Al een tijdje had ik deze zilla uitnodiging staan (zoals nog vele meer, oeps) Was daarnet even mijn zilla's aan het doorkijken en zag deze staan. Een gerecht uit je woonplaats... zou het zo heel niet weten eigenlijk?? Maar... ik ken wel een heel lekker plaatselijk drankje wat vooral nu tegen carnaval erg toepasselijk is! Schrobb...
6
0
Public

Goudse siroop wafels

Als je aan Gouda denkt, denk je vaak meteen aan kaas. Want natuurlijk, daar staat Gouda weliswaar om bekend. Maar niet alleen de kaas is een bekende Goudse lekkernij, ook de Goudse stroopwafels mogen niet ontbreken! Het is dan ook niet vreemd dat Gouda erg trots is op haar stroopwafels. De stroopwafel (of eigenlijk de siroopwafe...
10
6
Public

Typisch streekgerecht dat verloren zal gaan...

Een typisch gerecht uit de woonplaats, ik kan me niets anders bedenken, dan een vreemd soort koekje, wat ik en mijn toenmalige baas eens per jaar maakten; de Kermismoppen. De oudste inwoners van het kleine dorpje Achtmaal kennen ze nog wel, de jongere aanwas, en jeugd zal echter nooit een Kermismop eten. In 1990 verkocht mijn ba...