De ontketende burger VII

VII Hoe dikwijls hoor je niet liedjes waar de klunzigheden der verliefde zielen worden besproken? Ikzelf dacht altijd een grote broer dood te hebben aan zulke rijmelarij, maar ben tot schade en schande tot de alles verpletterende indruk gekomen, dat de waarheid in het uitgekauwde cliché ligt. Tijdens de drukke bezigheden in mij...
3
2
Public

De ontketende burger VI

VI Ik heb een week gezwegen. Op mijn werk zeiden ze dat ik dat meer moest doen. Nou. Het begon allemaal met de vreselijke teleurstelling die ik moest verwerken bij het zien van Simone, u weet wel, die goddelijke kassière (De ontketende burger IV). Na lang zoeken had ik eindelijk mijn stoutste schoenen gevonden en deze aangetrok...
7
7
Public

De ontketende burger V

V Sinds mijn guerrillamentaliteit mij veranderd heeft van een grijze muis naar een anoniem staatsgevaarlijk individu, ben ik enkele kilo’s verloren! Dus aan hen die, al dan niet terecht, vinden dat ze meer gewicht met zich meetorsen dan goed voor hen is, kan ik deze nieuwe persoonlijkheidwijziging van harte aanbevelen. Ik had ...
6
7
Public

De ontketende burger IV

IV Als onderdeel van mijn zelfontwikkelde therapie om mentaal weerbaarder de staan tegenover de steeds ruwer wordende buitenwereld heb ik, in mijn hoedanigheid als anonieme maatschappijterrorist, enkele strategieën ontwikkeld waarvan ik denk en hoop dat ze heilzaam zullen uitpakken voor mijn doelen. Zo heb ik de strijd aangebon...
4
3
Public

De ontketende burger III

III VREEMD zijn de wegen der voorzienigheid. Net nu ik vrede had genomen met het vooruitzicht dat ik, door mijn onstuitbare dadendrang, de rest van mijn leven in bewuste eenzaamheid door zou brengen, hebben mijn acties een onverwachte, hoopvolle wending in mijn leven teweeggebracht. Het begon bij de supermarkt. Terwijl ik in de ...
3
0
Public

De ontketende burger II

II Hallo! Na mijn eerste geslaagde acties in de wondere wereld der weerspannigheid, werd ik geconfronteerd met een fenomeen waar ik totaal geen rekening mee heb gehouden, namelijk stress! Hoe uit stress zich? Een voortdurende druk op mijn solaris plexus waardoor ik constant loop te boeren. Voorts zijn diarree en stotteren ook te...
4
4
Public

De ontketende burger I

I Het is zover! Wegens een toenemende ontevredenheid omtrent de richting die mijn leven ongemerkt genomen heeft, waardoor de eens zo veelbelovende adolescent van toen een grijze loonslaaf is geworden, heeft deze besloten de strijd aan te binden tegen de lethargie van de middelmaat. Zo, die zit. Het establishment zal weten dat ik...
4
4
Public