Het bos

Het Bos Kijk eens omhoog als je in een bos staat De kruinen van de bomen Wanneer ik mijn fantasie loslaat Zie ik alles als in dromen Als kind draaide ik vaak rondjes En de bomen dansten om mij heen Volwassenen hebben in hun ogen strontjes Zich laten gaan kan bijna geeneen Zij hebben geleerd geen kind meer te zijn Zij zijn nu gro...
10
6
Public

Wat is jouw gevoelige snaar?

De gevoelige snaar Een uitdrukking die vele malen gebruikt werd. Je hebt een gevoelige snaar geraakt. Zelfs een lichte aanraking brengt hem in beroering. Ook ik voel soms een resonantie. Zoals een snaar meetrilt met een gelijkgestemde letterlijk opspringend bij bepaalde geluiden. Een gevoel dat wordt versterkt. -----------------...
4
3
Public

Vrienden voor het leven

Voor altijd... Al tijdens hun jeugdjaren waren ze gek op elkaar. Maakten veel plezier, en lagen regelmatig in een deuk. Voorbestemd, 2 handen op een buik zowaar. Lieten elkaar niet los want ze vonden elkaar leuk. Zo genoten ze als een gelukkig stel in de prille puberteit. bleven gek op elkaar Hij een ondeugende Jongen , zij een ...
12
6
Public

De driemaster

Het Slavenschip De driemaster Een driemaster op de oceaan Windstil De zeilen opgedoekt Vervoerde zwarte slaven in zijn ruim Nboeto keek door het geruite deksel wat hem zicht bood op de drie masten Nboeto was zelfbewust en slim De Bijbel voorzien van vele plaatjes had grote indruk op hem gemaakt Die man, Hij was een wonder, Zijn ...
6
3
Public

Waarom ? liefde is de sleutel.

Waarom ? Mijn vader stelde me deze vraag in zijn laatste dagen. Toen had ik het antwoord niet. Ik denk er vaak over na, het blijft maar aan me knagen. En nu nog steeds zoals je ziet. 1 Het is een belangrijke vraag, Veelvuldig gebruikt door jonge kinderen. en door wetenschappers van vandaag. Daardoor nieuwe ontdekkingen die onze ...
8
4
Public

Gedicht Ik durf niet,

Ik durf niet Als je de moed ontbreekt , hoe zet je dan die moeilijke stap Wat ga je doen om je leven op de rails te krijgen Het eerste sein dat je gaf was al knap Je bent niet enige die voor zo`n probleem staat. Maar als jij het een halt kunt toeroepen. Maak je dat het bij anderen ook gemakkelijker gaat je bent zo bewust, weet w...
3
1
Public

Gedichtje met een glimlach

Een gevoel bekroop me, keek door het raam omhoog Een regenbui naderde, maar het was nog droog. Kinderen uit school nog net op tijd Voor de bui barstte vol haat en nijd Harde vlagen en een striemende regen Voor één kind kwam het toch ongelegen Haar tas viel op de grond Ben ik nu blond? De geslaakte kreet kon ik zelfs binnen hor...
6
5
Public

Gedicht,poëzie kinderen

Kinderen in Nederland en over de hele wereld Geef ze een goed leven Kinderen in Nederland, ons allergrootst bezit Ik zie ze spelen in het zand terwijl ik zelf op de schommel zit Mijn gedachten gaan terug naar mijn eigen jeugd Mijn vriendjes en vriendinnen Een onbekommerd moment doet mij deugd Rust komt daardoor bij mij binnen Ee...
8
3
Public

De verboden stad in Beijing

In de afgelopen eeuwen regeerden de keizers van de Ming en Qing dynasty van uit deze stad die in 1422 voltooid was, de opbouw duurde ruim 14 jaar , ook naderhand zijn gebouwen herbouwd omdat deze bij gevechten beschadigd werden. Op dit moment loopt er een restauratie project dat pas in 2020 afgerond zal zijn als alles volgens pl...
0
0
Public