Ik ben er klaar mee!

‘Mag het ietsje meer zijn?’ ‘Hè? ...Wat?’ Even let je niet op en hoppa, vijf kilo erbij. Kennelijk waren mijn embryo-oren nog niet helemaal ontwikkeld. Ik kwam ter wereld als een baby van acht kilo. Mijn moeder moest al vanaf de vierde maand van de zwangerschap plat en uiteindelijk hebben ze haar bevrijd met een keizers...
15
17
Public

Gratis af te halen: 10 lichaamskilo's wegens overcompleet

Advertentie op Marktplaats Ik denk dat ik maar een advertentie ga zetten; Marktplaats of zo. Al die goede spullen, die je zo van harte een tweede leven gunt, kun je op Marktplaats zetten. En als je geluk hebt, houd je er nog een leuk zakcentje aan over ook. Hoewel, vaker raak je je handelswaar aan de straatstenen niet kwijt. Een...
49
29
Public

Een paar kilo te veel

Altijd al een beetje aan de flinke kant geweest. Dat is de story of my life. Tja, wat doe je eraan? ‘Mag het ietsje meer zijn?’ ‘Hè? ...Wat?’ Even let je niet op en hoppa, vijf kilo erbij. Kennelijk waren mijn embryo-oren nog niet helemaal ontwikkeld. Ik kwam ter wereld als een baby van acht kilo. Mijn moeder moest al v...
15
8
Public

Afvallen zonder moeite

Bestaat dat, snel en moeiteloos afvallen? In een damestijdschrift vond ik de volgende advertentie: ________________________________________ Arts * over nieuwe weg-vet remedie: “ULTRASOON GELUID VERNIETIGT DE VETCELLEN” Ultrasone hoogfrequente geluidstrillingen voor gerichte vernietiging van je vetcellen. Geen lipo-operatie, ...
15
8
Public

Afvallen: 14 kilo in twee weken

Slechts één keer. Daarna is het me nooit meer gelukt. Het gaat hier wel om een bijzondere methode, die ik dus niet zomaar en zonder meer aan iedereen kan aanraden, maar als je belangstelling hebt, lees dan gerust verder. Sluipkilo’s Het is alweer enkele jaren geleden. Ik had toen een gewoon gewicht en een gewoon figuur, niet...
32
20
Public

Afvallen: morgen begin ik!

‘Ik ben Carmen, 28 jaar en ik ben te dik.’ Ik voel me opgelaten. Ik voel dat mijn hoofd nog roder wordt dan anders en kijk voorzichtig de zaal in. Ik ben op dat moment te nerveus om op te merken, dat het eigenlijk een erg komisch gezicht is, al die dikke mensen in de speciaal voor deze gelegenheid aangeschafte stoelen. Wat d...
17
6
Public

De psychologie van het afvallen

In deze vastentijd heb ik besloten om suiker en suikerproducten zoveel mogelijk te laten staan. Deze periode van suikerarmoede drukt mij met de neus op de effecten, zowel mentaal als fysiek. Is het al Pasen? Waarom een suikerdieet? Wat is de reden dat ik mezelf op een suikerdieet heb gezet? Enige tijd geleden heb ik een stukje g...
13
8
Public

Suiker, de bron van alle kwaad

Goh, ik dacht altijd dat geld de bron van het kwaad is, maar het is dus suiker. Verrassend! Daar wil ik wel meer over weten, over dat dekselse goedje. Zo schattig, die guitige korreltjes, die je onschuldig wit aanstaren vanuit hun suikerpotje. Gooi mij in je koffie, strooi mij op de aardbeien, ik maak je yoghurt lekkerder, kom o...
21
23
Public

Een nieuwe wet om obesitas te bestrijden

Obesitas is een groeiend probleem, niet alleen in Nederland, maar ook in de rest van de wereld. Wat is obesitas? Obesitas is vetzucht ofwel het hebben van ernstig overgewicht (Van Dale). Wanneer ben je obees? Om dit te bepalen wordt vaak de Body Mass Index gebruikt, ofwel de BMI. Dit is een verhoudingsgetal, namelijk je gewicht ...
17
17
Public