Als de kat van huis is…

Sinds we ons eigen horecabedrijf van de hand hebben gedaan, loop ik af en toe nog wel eens mee bij een vriend in de zaak wanneer er daar een paar extra handjes nodig zijn. Ik vind het leuk om te doen en hij is uit de brand. Afgelopen weekend was de start van een speciale feestweek met veel activiteiten en extra drukte. Hij had n...
12
14
Public

Elmo

Van de vijf honden, die lange tijd deel waren van ons gezin, hebben we de afgelopen jaren alleen de hondjes Elmo & Diesel nog over. Ik noem ze in één adem, omdat ze zus en broer zijn, afkomstig uit hetzelfde nest van in totaal vijf pups. Al bijna 15 jaar eten en drinken ze samen uit één bak en slapen ze samen in één ma...
11
17
Public

Pril mislukt!

Het leek allemaal zo voorspoedig te verlopen met de zwaluwen onder onze dakgoot. Toen het nestje kleien maar niet wilde lukken, nam het jonge koppel vol geluk het ‘prefab’-nestje in gebruik, dat mijn man snel en volgens instructie van de buurvrouw had opgehangen. Onze ‘buuffie’ (een alleenstaande weduwe), die vanuit haar...

Ongezellig

Wanneer je in een warm land woont raak je waarschijnlijk gewent aan hoge temperaturen. In ons kikkerlandje went dat nooit want het is wat dat aangaat veelal ‘hollen of stilstaan’; zo zit je medio Juni ’s-Avonds nog met de verwarming aan en nog geen twee weken later vallen – bij wijze van spreken – de mussen dood van he...

Pril geluk

Twee weken geleden, hoorde ik mijn buurvrouw volop rommelen in haar schuur en na een hoop gemompel sloeg ze aan het timmeren. Enigszins verbaasd ging ik bij haar kijken. Mijn ‘buuf’ is al enige jaren weduwe en heeft geen kinderen, als er wat aan de hand is qua reparatie of technische zaken dan knapt mijn man dat klusje even ...