De Canadese jaren De jachtpartij, 100

Het was stil in huis, ik hoefde mij geen zorgen te maken. Ik hoefde alleen maar te zorgen dat ik voor dat de monsters wakker werden, weg was. De gnoom zou vannacht niet langs komen, hij verkeerde onder de veronderstelling dat ik volgzaam zou wezen in het voorgenomen ongeval dat met mij zou plaatsvinden.Ik liet de gang van zaken ...
25
41
Public

De Canadese jaren het ongeluk, 99

Het gaat zo niet langer en we moeten het contact gaan verbreken. zei mijn vader. Let op, jij wilt graag naar Australïe, dat is mogelijk maar met je medewerking. Ja, zei ik. Iedereen die je van nabij kent, weet dat je een moeilijke tijd gehad hebt, met eerst het verlies van je broer en nu je moeder. Mijn vader keek mij aan, dat ...

De Canadese jaren het moord plan, 98

Pap, zei ik, mag ik wat vragen? Tuurlijk jongen, zei mijn vader joviaal. Wat is er met het geweer gebeurd van Evert? De riedel van de British Legion, sloot het wervingspraatje af en mijn vader keek pijnlijk verrast op. Al mijn zintuigen stonden op scherp, de tijd knarste en kraakte uit haar voegen en ik wist dat dit het belangri...
13
7
Public

De Canadese jaren de ring en het moordplan 97

Kun je kijken vroeg ik aan Richard, of er werk is voor mij bij drywall construction? Doe niet zo gek zei Rico, je maakt je school af en dan ga je ver weg van hier. Als het mee zit wel, zei ik, maar ik maak me zorgen. Ik heb me niet geliefd gemaakt, maar ik kan dan ook niet meer goed omgaan met welke situatie dan ook. Gewoon een ...
11
8
Public

De Canadese jaren alles wordt nieuw, 96

Zo passeerden twee weken, ik hield mij erg gedeisd, want om Don´s woorden aan te halen, ik wilde mei halen. Ik hoefde nog maar 15 punten te halen om highschool te completeren en dat zo lukken. De exacte vakken waren goed afgesloten en ik maakte plannen, maar ja dat doen we allemaal weleens. Vijftien uit de honderd punten waren ...
8
13
Public

De Canadese jaren alles komt bijeen, 95

Boven, mijn bed zei ik, geen onzin hij had een voorhamer en ik weet niet wat hem tegen hield maar het was een dubbeltje op zijn kant. Dat geloof ik niet zei Don, je denkt dat, omdat je partij was.. maar dan ben je niet meer objectief. Leg eens uit zei ik. Oh, wat meer psychology made simple, zei Richard. Ik leg het hem wel eens ...
13
20
Public

De Canadese jaren de hamer van de Pascha, 94

Er was niemand toen ik thuis kwam en ik trok een droge broek aan. Nu zou het leven anders worden. Ik was een overblijfsel uit een ander tijdperk. Iemand die niet goed in het nieuwe zou passen. In mei zou ik departemental exams doen en dan was highschool afgesloten. In Alberta golden departementals meteen als toelating voor de un...
16
21
Public

De Canadese jaren the river flows 93

Het was een rustige nacht, beschermd door mijn moeder sliep ik de slaap der onschuldigen. Ik had aan ons leven gedacht toen we nog echt allemaal gelukkig waren en voor ik het wist was ik in een diepe slaap gevallen.Ik werd niet geplaagd door dromen van drinkende pastors,of flarden uit Indïe en als dat wel zo was dan waren die i...
13
9
Public

De Canadese jaren het as en de rivier 92

De avond verstreek en in elk verhaal van mijn vader kwam ik beter naar voren. Ik keek eens naar de ring en sloot me af voor alle stroopsmeerderij. Hij was uit handen van mijn opa nu bij mij terecht gekomen.Ik had zo maar het gevoel dat ik nu een talisman had, een verbinding met het oude Indïe. Ik had een flesje old spice van mi...
21
15
Public