Is het beter om religieus te zijn of spiritueel?

Is het beter om religieus te zijn of spiritueel? Steeds meer mensen verwerpen religie maar omarmen spiritualiteit. Religie verwijst in het algemeen naar georganiseerde vormen van aanbidding en een bredere vorm van geloofsgemeenschap. Het spirituele beschrijft vaak een eigen overtuiging van mensen. Een op de drie Nederlanders oms...
12
14
Public

God heeft tedere gevoelens voor mij

God heeft tedere gevoelens voor mij Ik denk dat veel mensen net zoals ik gevoelens hebben van schuld, veroordeling of mislukking. Gevoelens die ons afleiden van God, de intimiteit met God. Je denkt dan bij jezelf hoe kan God nu van mij houden als ik zo ben? Ik ben ene mislukkeling ik ben gek of heb een of ander gemis? Ik heb eig...

Er zijn veel religies in onze wereld van vandaag maar voor mij is er maar een God

Er zijn veel religies in onze wereld van vandaag maar voor mij is er maar een God Er zijn vele georganiseerde religies in de wereld waarin wij leven. Elke religie heeft zijn eigen leerstellingen, geschriften en beweringen van de waarheid, Als elke religie berust op waarheid waarom zijn er dan zoveel conflicten tussen deze religi...

Nadenken over God geeft ons kracht, emotioneel, spiritueel en intellectueel

Nadenken over God geeft ons kracht, emotioneel, spiritueel en intellectueel De gehele mensheid heeft wel iets in zich dat zij voor iemand moeten zorgen. Als we baby zij dan hebben wij onze ouders nodig die voor ons zorgen. Bij hen groeien wij op, zij voeden ons op, ze zij onze leraren en onze gidsen,. We voelen ons veilig om hen...

Gods Schepping is het grootste bewijs van Zijn bestaan

Gods Schepping is het grootste bewijs van Zijn bestaan Ik vroeg aan de aarde, wat ben jij voor God, en de aarde antwoordde terug ik ben God niet. Ik vroeg eht aan de zee en alle kleine dieren die rond kropen in het gras, maar ook deze vertelden mij dat ze niet God waren. Ik vroeg het aan mijn zintuigen en die antwoordde mij: Hij...

God tilt mij altijd weer op

God tilt mij altijd weer op Ik ben niet een van die mensen die gelooft dat de wereld kapot gaat en dat er geen hoop meer is voor beschaving. Ik heb een groot geloof in de menselijke natuur en ik geloof dat de beschaving kan worden omgebogen. De ommekeer kan niet komen door politieke of economische factoren, maar door Goddelijke ...