Alarmbellen

Ik zoek vaak laat mijn bedje op en vannacht was niet anders. Toch zover niks bijzonders. Tot ik krap een uurtje later wakker schrok van een felle sirene die zo hard klonk dat mijn oren er pijn van deden. Ik maakte een snoekduik op mijn wekker die zich echter van geen kwaad bewust was. Slaapdronken waggelde ik mijn kamer uit om e...
12
26
Public

Feestje

Een aanzwellend gebrom vult mijn linkeroor; de stoomlocomotief komt langzaam op snelheid en raast onverminderd op mij af. Ik buig mijn hoofd af en probeer mij te concentreren. Heel even pak ik het ritme, maar dan cirkelt een vanuit het niets opduikende mug om mij heen en verkent de kamer. Mijn oren tuiten. Van rechts komt een fl...

Los laten

Ik hang aan het plafond. De wereld ziet er anders uit van boven. Onwerkelijk. Ik voel me als een blad in de wind. De vrijheid van het dwalen, van gedachten loslaten en vertrouwen op het onbekende. Al je zorgen loslaten, is dat mogelijk? Mijn vingers krommen zich. Ik tel af en dan laat ik los. Ik waai mee met de vroege vogels en ...

Plons in het kanaal

Het is nog vroeg wanneer deze dromer zich in de buitenlucht waagt. Het is ook nog koud en winderig dus ik trek mijn winterjas (die zich graag nog één keer nuttig wil maken) aan en smurf op weg. Een bewolkte hemel vergezelt mij tot een vrolijk zonnetje mij langs de kant begroet: Ik benut mijn zintuigen ten volle om mijn wandeli...
17
17
Public

Een vlinder op mijn pad (3)

Een kleine aanvulling op het afscheid van Flipje gisteren. Ik fietste terug naar huis en een vlinder dook op vanaf de kant en streek enkele meters voor mij neer op het asfalt. Het was geen kleine vos, maar een prachtige dagpauwoog. Ik stopte om een foto te maken, maar een wielrenner die opeens voorbij racete, liet de vlinder opv...
12
20
Public

Een vlinder op mijn pad (2)

Twee dagen geleden heb ik een kleine vos in huis genomen in de hoop zijn levenslustige vlinderinstinct aan te wakkeren. Mijn nieuwe logé heb ik Flipje gedoopt. Dit werd gevierd met een ‘uitgebreide’ lunch. Hij stond er bij als een kind voor zijn eerste duikles. Ik had wat honing met water aangelengd. Na een aarzelend begin ...
15
28
Public

Een vlinder op mijn pad

Om mijn koude voeten voor het naar bed gaan een beetje op te warmen, besloot ik vannacht nog even het vuilnis buiten te zetten. Een beetje beweging om de bloedsomloop in mijn bevroren tenen te activeren. Bij mijn tweede rondje, toen ik met armen vol oud papier onderweg was naar beneden, stuitte ik op een smurfige verrassing. Mid...
17
29
Public

De oliemug

Besmet door het ‘olifantenvirus’ begon een mad scientist te experimenteren met het idee om van een mug een olifant te maken. Deze waanzinnige geleerde, ook bekend van de germ enlarger, creëerde een zogeheten supermug. Ik zal u de details besparen, maar deze steekmug werd gevonden op de kop van een Ruigpootvampier, een bladn...
26
14
Public

Een smurfig kerstverhaal

Het zat er een keer aan te komen. De werkstress begon hem steeds meer te irriteren. Elk jaar weer opnieuw. Heen en weer met miljoenen pakjes in weer en wind. Zijn oude botten kraakten steeds vaker, steeds langer. De drukte werd hem ook een beetje teveel. Hij was graag onder de mensen, maar de mensen hadden altijd haast. Er werd ...