Een spelletje voor Yrsa

Lieve Yrsa Leuk dat ik jou getrokken heb tijdens de loting. Jou ken ik een beetje en we hebben een overeenkomst, namelijk de zorg. Ik merk in jouw artikelen veel betrokkenheid voor de mensen bij wie je thuiskomt. Verder merk ik ook jouw bezorgdheid over de toekomstige zorg. Hoe zal dat gaan lopen vanaf 2015? Kun je bij dezelfde ...
28
41
Public

Een waar gevecht tussen de Plazillianen: moni1973 en Berna

Moni1973 en ik strijden al een poosje met elkaar in het voetbalpoeltje waarvoor we uitgenodigd werden door Mark Medema. Ja, Plazilla is niet alleen een schrijfsite, maar er worden veel meer activiteiten onderling uitgevochten:) In het afgelopen jaar was het een strijd voor de onderste plek, dat moni1973 uiteindelijk gewonnen hee...
8
13
Public

Het meisje vergat te vragen, kunt u pinnen?

Je ziet het steeds vaker. De kassa's met het bordje, u kunt hier alleen pinnen. Op een gegeven moment zal dit steeds vaker voorkomen. Het is dus belangrijk om een pinpas te hebben en maak uw contante geld maar op, want straks zal dit niet meer te gebruiken zijn in Nederland. Bij het opruimen kwam ik nog een lege strippenkaart te...
19
1
Public

Kluwops. Het enige therapeutisch middel dat helpt voor mij

Heerlijk, weer een schrijfopdracht van Doortje net zoals in het ‘’verre’’ verleden. Degene die dan de meeste duimen had, mocht een nieuwe titel opgeven. Daar zijn ook mijn verhalen, wormen en maden en de verdwenen film door ontstaan. Dat Doortje nu de opdracht over de kluwops geeft, past heel goed in deze tijd. Haar timi...
32
22
Public

De verlossing richting Llanfairpwllgwyngyllgogerychwyrndrobwllllantysiliogogogoch ( hiernamaals )

De tweede schrijfopdracht alweer van Doortje. Ook al heb ik geen tijd, de drang om te schrijven blijft toch sterker. Dan dat andere maar morgen of zo. In 1943 had men nog geen internet. Hoe opa het voor elkaar had gekregen om de mysterieuze Braziliaanse schone tegen het lijf te lopen, terwijl de oorlog hevig woedde om hem heen, ...
29
18
Public

Vandalisme nabij de begraafplaats

Leuke opdracht van Doortje, maar wel een hele moeilijke. Ik heb al een verhaal geschreven, maar is niet goedgekeurd door mijzelf, dus hier een nieuwe poging. Het verhaal speelt zich af en in het enge donkere bos, nabij de begraafplaats waar iedere avond rond 12 uur de doden tot leven komen. Eén dode is wel heel erg opmerkelijk....
32
26
Public

De eerste quiz over Mars

Aangezien ik dol op spelletjes ben, wil ik een zelfgemaakte quiz introduceren voor de donkere dagen voor Kerstmis. Natuurlijk is de quiz ook goed te gebruiken in de maand januari. Doortje heeft een leuk thema uitgekozen en dit geeft mij de inspiratie om mij uit te kunnen leven over deze materie. Ik bof trouwens dat ik 1 van de v...
63
40
Public

Zes + 1 paar schoenen

Dit wordt mijn thriller in opdracht van Doortje. Zij weet daardoor mijn ergste belevenis weer omhoog te krijgen. Eigenlijk te erg voor woorden, maar ik ga het proberen. Soms zal uw ademhaling even stokken, bij het lezen van dit relaas….. Compleet verward strompelde ik uit de kamer van Drs. Schilpert en mijn besluit stond vast....
16
22
Public

Een hemels sprookje

Kleur en lichtvol is de tunnel. Daar ziet zij Petrus bij de poort staan en als een veertje passeert zij hem blij en gelukkig, via de poort die voor haar open staat. Dierbaren zonder gezicht staan haar op te wachten en een intens gevoel van geluk overmand haar. Haar ogen zoeken ondertussen naar wat haar geliefde op aarde is gewee...
19
18
Public