De traditionele krant is over 40 jaar verdwenen

Het gaat slecht met de journalistiek. Jaarlijks blijven de oplages dalen en hierdoor ook de omzetcijfers. Massaal hebben kranten moeten snijden in hun redacties. We horen regelmatig over de gedwongen ontslagen, dalende advertentie-inkomsten, stijgende druk- en bezorgkosten. Het zorgwekkendste is het gebrek aan belangstelling voo...
3
0
Public

Creatief schrijven: de appel uit Sneeuwwitje

Op het moment volg ik een module 'creatief schrijven' voor mijn opleiding 'Communicatie' aan de Haagse Hogeschool. Een ontzettend leerzame module en ook een goede oefening voor mijn schrijfkunsten online. Deze week kregen we de opdracht: schrijf een passage uit het verhaal van Sneeuwwitje uit het perspectief van de appel. Ik dee...
19
6
Public

''Dit nieuwe schooljaar ga ik het echt anders doen!''

Waarom wachten tot januari om goede voornemens te maken? Het nieuwe schooljaar is een uitstekende gelegenheid. Misschien is het al de tiende keer dat je zegt: ''Dat ga ik volgend jaar beter doen''. Zet dan alvast het volgende goede voornemen op je lijstje: het nakomen van je goede voornemens. Uit onderzoek van ASA blijkt dat Ned...
3
0
Public

Kom uit je luie stoel en wordt donor

Kom uit je luie stoel en wordt donor Elk jaar zie ik weer de campagne voorbij komen tijdens de donorweek. De vraag galmt vervolgens de hele week door mijn hoofd '''Ben jij al donor?''. Ik voel me zelfs een tikkeltje schuldig, dat ik elk jaar geen gehoor geef aan deze oproep. Waarom niet? Hoor ik u denken. Wil ik het wel? Vraag i...
13
1
Public