Winkelen

Het was zo druk bij de bakker dat ik een flinke tijd moest wachten voordat ik aan de beurt was. Niet dat ik dat erg vond hoor. Nu had ik de tijd om uitgebreid het assortiment gebak te bekijken dat in de vitrine stond uitgestald. Het probleem is dat alles er lekker uitziet waardoor de keus niet eenvoudig is. Maar dankzij de drukt...

Waterpret

Ieder jaar is het weer een beetje feest. Tijdens de vakantie samen met mijn zoon naar het zwembad op de camping. Ook dit jaar heeft het jaarlijkse ritueel weer plaatsgevonden. Bij het betreden van het zwembad kwam de beklemmende vochtige warmte mij al tegemoet. De feestelijke atmosfeer was dus duidelijk aanwezig. Vol goede moed ...

Komkommernieuws

Geheel volgens de traditie wordt tijdens de zomer het nieuws beheerst door het komkommernieuws. Voor wie denkt dat het komkommernieuws over komkommers gaat komt bedrogen uit. Komkommernieuws gaat niet over komkommers. Want laten we eerlijk zijn, wie is er nu geïnteresseerd in komkommers? Ja, als je komkommerteler bent dan kan j...

Raar haar

Als je haar maar goed zit. Dat is een bekende uitspraak. Als je haar maar goed zit dan kom je er wel. Dan kan je iets bereiken. Tja, dat ging vroeger misschien op. Nu is dat niet meer het geval. Tegenwoordig moet je raar haar hebben. Dan bereik je iets. Veel mensen hangen aan je lippen en geloven alles wat je zegt. Het maakt nie...

Het briefje van tweehonderd euro.

Marleen was trots dat ze eindelijk werk had gevonden is deze moeilijke tijd. Nadat ze haar diploma had behaald was ze nog een lange tijd werkeloos geweest voordat deze kans voorbij kwam. Haar vader was niet zo blij geweest toen ze het goede nieuws thuis had verteld. “ Mijn bloedeigen dochter gaat voor een bank werken” had hi...

Diervriendelijk vlees

Diervriendelijk vlees. Een piepklein artikeltje in de krant met de titel diervriendelijk vlees trok vandaag mijn aandacht. Diervriendelijk vlees kan helemaal niet. Ik kan mij namelijk niet voorstellen dat het vriendelijk is om een dier te doden. Ik zie het al voor me dat de slager met een mes in zijn hand naar een koe toestapt e...

Doe iets nuttigs.

Ik snap er niets meer van. De wereld van vandaag is op zijn zachts gezegd een grote puinhoop. In Syrië is het oorlog. De rebellen bevechten elkaar en de dictator Assad. IS heeft een deel van het land bezet en moord er lustig op los. Het Kalifaat van heeft ook delen van Irak in bezit. Ook daar rollen de koppen alsof het niets is...

Boter op het hoofd

De uitdrukking boter op je hoofd hebben slaat op mensen die een ander iets verwijten, maar zelf ook wel iets te verwijten valt. Na het wurg akkoord dat de Europese regeringsleiders de Grieken hebben opgelegd moest ik opeens aan deze uitdrukking denken. Jawel, de Europese regeringsleiders hebben boter op hun hoofd. De Griekse cri...

De grote ramp

Het was een prachtige zondagmiddag. Lekker rustig genieten van het welverdiende weekend en de altijd dikke zaterdagkrant boordevol met informatie. Ik nam net een slok van mijn verse koffie toen er een verschrikkelijke schreeuw door het huis klonk. Van schrik morste ik de hete koffie over mijn kleren. Mijn goede humeur was in een...