Met dank aan Albert Einstein.

Ik weet dat ik mensen met dit schrijfsel aan het lachen zal maken, maar gisteren had ik werkelijk een hele vreemde middag. Ik zat in de slaapkamer op de eerste verdieping achter de computer van mijn echtgenote. Er moesten weer eens de nodige updates geïnstalleerd worden. Aangezien dat nogal wat wachttijd in beslag neemt, liep i...
6
5
Public

De mier en de krekel?

Beste Leonie, Excuus dat ik je brief nu pas beantwoord, maar ik kon er niet eerder tijd voor vinden. Waar wij nu verblijven is namelijk zo veel te doen dat we tijd te kort komen. Wij hebben de afgelopen weken maar liefst drie keer gegolfd, vier keer getennist, zes keer gezeild en iedere dag in een ander duur restaurant gegeten. ...
6
2
Public

Blonde mis-communicatie.

Een rechter interviewde een blonde vrouw met betrekking tot haar echtscheiding, en vroeg haar: "Wat is de grond van de echtscheiding?" Zij antwoordde: "Ongeveer vier hectare met een mooi klein huis in het midden van het landgoed met een klein stromend beekje." De rechter: "Nee, ik bedoel, wat is de fundering van de hele zaak?" H...
16
8
Public

Theun krijgt verzoekje van Ministerie van Binnenlandse Zaken.

Ik had vanmorgen amper twee slokjes koffie achter de kiezen, toen ik telefonisch mobiel werd gebeld. Normaal zal ik daar geen melding van doen natuurlijk, maar dit was toch wel een bijzonder gesprek. Wie had ik aan de lijn? Een medewerker (toespraakschrijver) van minister Blok. In eerste instantie schrok ik mij bijna kapot. Wat ...
12
9
Public

Een verrukkelijk Spankerens schandaal.

Terwijl ik op Plazilla en Facebook steeds meer te weten kom over wat zo langzamerhand een bijzonder hartelijke soort mensen blijkt te zijn, heeft een hardnekkig schandaal het hele dorp Spankeren op zijn kop gezet. Het is een schandaalverhaal met een dubbele bodem, een dubbele boodschap en moraal. De altijd zo netjes geklede “b...
8
10
Public

Ga asjeblieft een eind fietsen!

Vorige week had ik weer eens een overweldigende baaldag. Met een gezicht als een oorwurm liep ik als een leeggezogen zombie door het huis te banjeren. Ik wilde wel van alles doen maar kon er niet toe komen het ook daadwerkelijk op te pakken. En als ik al iets oppakte, flikkerde het zo weer uit mijn handen! Echt zo’n dag van; A...
16
18
Public

Ambtenaren komen niet te laat,….die komen iets later!

Weet je mensen, ik ben een man van de klok (nee, niet van de zeeppoeder) en heb een gruwelijke hekel aan te laat komen. Bij mij is afspraak, afspraak! In mijn leven ben ik zelden ergens te laat gekomen en die keren dat ik wel te laat was, kun je op één vinger tellen. En als ik al eens ietsje te laat aankwam, dan was dat altijd...
6
7
Public

Meneer sprokkelhout moet brommen op de kast.

Nou, eindelijk was het gistermiddag een beetje droog. Mooie gelegenheid om eens een wandelingetje te maken in het Spankerense bos. Onveilig? Nee hoor, ik heb mijn bouwhelm op en mijn verstevigde ‘takkenvangplu’ bij me. Heerlijk zo’n wandeling tussen al die afgewaaide takkenzooi door. Net om de bocht van het tweede bospad z...
7
3
Public

O, ik ben zo trots!

O, wat ben ik trots op onze Hollandse cultuur, op onze boerenkool met worst en onze Hollandse Nieuwe uit Noorwegen. Onze oliebollen met poedersuiker, ons kloteweer en onze lichtekooien die als kippen in vitrines aan buitenlandse vakantiegangers worden gepresenteerd. Maar ook trots op dat eeuwige gezever over dieet, het eeuwige g...
13
4
Public