De Citroenvlinder op de vlinderstruik in mijn tuin is een mannetje.

De Citroenvlinder op de vlinderstruik in mijn tuin is een mannetje. Mijn interesse is gewekt voor de vlinders in onze tuin. Heb ik zeldzame vlinders? Deze die ik zag is een mannelijke citroenvlinder, dat zie je aan de kleur. Hoe herken ik een mannelijke of een vrouwelijke citroenvlinder? Van de week werd ik aangenaam verrast doo...
30
12
Public

Boomhommels kiezen nest in onze spouwmuur

Boomhommels kiezen nest in onze spouwmuur Hommelnest in spouwmuur Toevallig viel mijn oog erop, liever gezegd mijn ogen gingen zoeken, omdat ik hoorde zoemen toen ik vanochtend even in de tuin stond om te kijken hoeveel appels er dit jaar aan mijn jongste appelboom zouden kunnen komen. In het gaatje van onze buitenmuur verdween ...
33
21
Public

Kikkerdril op de vensterbank

Kikkerdril op de vensterbank. Vroeger Hoe leuk lijkt het voor sommige kinderen om van die schattige kleine kikkervisjes thuis te houden. Toen ik klein was vond ik dat ook. Hoe ik er aan kwam weet ik niet. Wij woonden nu niet echt op een boerderij, maar gewoon een rijtjeshuis. En waar ik was weet ik ook al niet meer. We hadden we...
12
5
Public

Wandelen langs de vijver

Wandelen langs de vijver. Omdat het lekker weer was op deze zomeravond maakte ik een wandeling langs de vijver. Er waren eenden en vogels. Ik trof een aaseter en een dode vogel. Welke vogel was dit? Wandelen langs de vijver Wandelen langs de vijver Vandaag had ik een inspiratiedipje. Ik dacht ik ga schrijven over de waterschildp...

Weer een griezeltje in de gang.

Weer een griezeltje in de gang. Leuk hé, vandaag weer een griezeltje in de gang aangetroffen. We moeten toch een beetje opletten wat er mee naar binnen komt. Ook dit schatje zal niet geplet willen worden. Dit lijkt op een naaktslak maar wel met een duidelijke tekening op zijn of haar rug. Vlekjes bij de kop, waar zit die kop, w...
17
11
Public

Een bont bloementapijt te vroeg weggemaaid.

Een bont bloementapijt te vroeg weggemaaid. Ik droom een beetje terwijl ik naar huis wandel. De wereld lijkt overdekt met een bloementapijt aan mijn voeten. Wat is de wereld mooi. Helaas de schoonheid om me heen is alweer weggemaaid. Het gras en de bloemen zijn nog sappig en niet uitgebloeid. Maar alles wordt al neergehaald. Een...
15
9
Public

Wilde roos naast appelboom.

Wilde roos naast appelboom. Nadat appels uit onze tuin werden weggehaald besloten we de wilde roos te laten staan. Dit heeft zijn effect wel gehad. Het gebeurde niet meer en de roosjes zijn prachtig als ze bloeien: zachtroze. Ook de rozenbottels zijn de moeite waard. Wij hebben er plezier van en ook de vogels. Wilde roos naast a...
10
5
Public

De klaproos, de mooiste bloem in de berm.

De klaproos, de mooiste bloem in de bermEr zijn minder veldbloemen in Nederland, maar langs de bermen vind je de mooiste bloemen. De klaproos springt eruit door de mooie rode kleur. Met recht een roos te noemen. Mooi om te schideren. De klaproos, de mooiste bloem in de berm. Wat opvalt aan een klaproos is de bijzondere kleur roo...
21
11
Public