Het dagboek van mijn vader deel 3:Bijdrage aan de Nederlandse Literatuur Gids, van P1eter, 2e kwartaal 2014, biografisch

Vaderdag heeft voor mij vorig jaar een heel andere betekenis gekregen: ik heb mij toen voor het eerst echt gerealiseerd dat ik geen ouders meer heb. Misschien is dat wel de aanleiding geweest voor de speurtocht naar het oorlogsverleden van mijn vader. Parallel daaraan heb ik in de eerste twee afleveringen van deze zilla, Dagboek...

Het dagboek van mijn vader deel 2:Bijdrage aan de Nederlandse Literatuur Gids, van P1eter, 2e kwartaal 2014, biografisch

In de eerste aflevering van Dagboek van mijn vader kon je het verslag lezen van de vakantie die hij samen met mijn moeder van 31 juli tot en met 5 augustus 1950 in Renkum heeft doorgebracht. Heel bijzonder dat zij dat een half jaar nadat ze verkering gekregen hadden al mochten. Dat was zeker in Christelijke kringen in die tijd n...

Het dagboek van mijn vader:Bijdrage aan de Nederlandse Literatuur Gids, van P1eter, 2e kwartaal 2014, biografisch

De Nederlandse Literatuur Gids dankt P1eter voor zijn weergave van zijn vader´s dagboek. San Daniel namens de Nederlandse Literatuur Gids. Bij mijn speurtocht naar het oorlogsverleden van mijn vader kwam ik een dagboek van hem uit 1950 tegen met een stapel brieven die hij begin dat jaar naar mijn moeder geschreven heeft en die ...

Hajazz, één van de vele vergeten Marokkaanse soldaten die gevochten heeft in de Tweede Wereldoorlog. Bijdrage van Bendanon aan de Nederlandse Literatuur Gids, 2e kwartaal 2014, autobiografisch

Marokkaanse soldaten die voor het Franse leger vochten in de Tweede Wereldoorlog. De bevrijding in 1945 was mede te danken aan Marokkaanse soldaten, ook zij hebben gevochten voor onze vrijheid. Een onderwerp dat op de één of andere manier te weinig onderwezen is op scholen, waar mensen geen weet van hebben, dat is jammer, want...

Zwart hart met zwart bloed maar wit in het hoofd,bijdrage van Bendanon aan de Nederlandse Literatuur Gids 2e kwartaal,2014 autobiografisch

De Nederlandse Literatuur Gids aanvaardt met vreugde en dank de bijdrage van Mohammed Bendanon. Een indringend verhaal dat autobiografisch van aard is. San Daniel voor de Nederlandse Literatuur Gids Ik ben Mo. Zo noemen mijn collega´s mij. Dat is niet erg, ik noem mijn collega bewaker van de nacht dienst ook Peet en hij heet vo...