Grappige weerspreuken

Er zijn veel bekende weerspreuken, daarnaast zijn vaak komische en minder bekende spreuken die in speciale boekjes staan. Net zag ik dat er een nieuwe rage is: het zelf verzinnen van (nood)weerspreuken. Deze zijn erg leuk bedacht! Hoe creatief kan een mens zijn ... ? Er komen er steeds meer bij. Zelfs over noodweersituaties zoal...
8
5
Public

Leuke tongbrekers

Iedereen kent ze wel: de beroemde tongbrekers. Lastige zinnen die je moet uitspreken, maar waarbij je vrijwel zeker struikelt over de woorden. Leuk om eens met iemand een wedstrijdje daarin te houden. Er worden zelfs kampioenschappen georganiseerd. Het leek me leuk om eens een lijst te maken met lastige tongbrekers. Als jullie a...
15
3
Public

Raad de plaatsnamen

Ik kwam thuis een leuke lijst tegen met opgaven om plaatsnamen te raden, en ging meteen aan het puzzelen. Hieronder zet ik een aantal leuke zinnen op een rijtje. Dat wil zeggen, degenen die ik kon raden. Ik heb ze nog lang niet allemaal :-) Thuis deden we ook vaak dit soort raadsels, zelfs een keer op vakantie kregen we zulke op...
10
7
Public

Een vriend ...

Hieronder zet ik een aantal mooie uitspraken over vriendschap. Vriendschap is niet vanzelfsprekend. Echte vrienden mag je voor altijd in je hart sluiten! Vriendschap is heel belangrijk. Iedereen heeft iemand nodig, bij wie je helemaal jezelf kan zijn, en dat de ander je accepteert zoals je bent. Ik heb niet veel vrienden en doe ...
4
1
Public

Gedicht over pensioenen

Het is tegenwoordig wat met de recessie in Nederland en de negatieve berichten over de crisis. De berichten over de pensioenen worden er ook niet beter op. Ik heb gelukkig nog lang niks met pensioenen te maken :-) maar toch... het is toch diep triest dat mensen met een pensioen er zo op achteruit gaan. De uitkeringen gaan omhoog...
10
0
Public

Grappig gedicht: het wondere ambt van dominee

Ik vond net een grappig gedicht, dat ik wel eens eerder gelezen heb. Het is in een paar vormen uitgebracht: het ene gedicht is ouderwets, het andere gedicht is moderner. Ik zet hieronder de modernere versie van het gedicht. De tekst is anders, maar toch komt het in grote lijnen op hetzelfde neer: 'wat een dominee ook doet, het i...
4
1
Public