Je betekent vaak meer voor een ander, dan je denkt

Gisteren zag ik een leuke afbeelding, en hoe simpel ook, het zette me wel aan het denken. Vaak beteken je meer voor een ander, als dat je zelf vaak denkt of zelfs maar kan vermoeden. We kunnen een complimentje nog wel eens afdoen, van: 'ach, zo ben ik gewoon.' Of: 'voor elkaar klaar staan is toch vanzelfsprekend?' Zo vanzelfspre...
8
0
Public

Inspiratie voor een blog

Ik zit eraan te denken om hier een Zilla aan te maken om een blog te gaan bijhouden. Ik heb er nu echt een goed gevoel bij, en ik hou van schrijven dus ik probeer het gewoon :-) Waar gaat het over? Ik ben ernstig gepest op school en zit middenin het verwerkingsproces. Ik heb een goede therapie gevonden, die echt helpt bij trauma...
8
7
Public

Mijn favoriete quotes en uitspraken

Op internet, in boeken en tijdschriften staan vaak uitspraken van bekende (en onbekende) mensen. Ik hou van de uitspraken over het leven, vertrouwen, geluk, enz. Ik heb er steun aan en ik word er vaak door bemoedigd. Eerst hield ik een Word bestand bij met uitspraken of bijvoorbeeld kleine gedeeltes uit boeken waar ik veel aan h...
7
1
Public

Kleine geluksmomentjes

Iedereen heeft positiviteit nodig. Wat is het fijn om dan dingen te kunnen bedenken, waar je eventjes blij van wordt. Zelf vind ik het nog wel eens lastig om positieve dingen te kunnen zien, ik probeer het wel maar moet nog leren om niet te snel te bedenken 'wat beter / anders kan'. Wel zie ik de positieve dingen wat makkelijker...
2
1
Public

Anders leren denken

Ik probeer te leren om positiever in het leven te staan. Hier krijg ik hulp bij en ik ben er blij mee. Doordat ik veel gepest ben, heb ik weinig zelfvertrouwen en al helemaal geen eigenwaarde meer. Ik ben altijd op mijn hoede en denk vaak: 'wat zal een ander wel niet denken?' Het is zo'n automatisme om 'te denken voor een ander'...
10
3
Public