Het maand menu: Regen. Met naaktslakken en wormen, met een vleugje wind

Na de droogte en kou eindelijk voorjaar! In twee weken tijd is de natuur zo ontzettend mooi geworden. Overal die bloesem, de bollenvelden met al haar kleuren. Wel wat laat wellenzwaar. Wanneer ik naar buiten kijk zie ik één grote groene massa in de tuin. Ook staan mijn seringen in bloei. Eén witte en één paarse. De plantjes...
13
11
Public

Hoe ziet een regendruppel er ook alweer uit?

Het is dinsdag 9 april en na een lange maand van droogte kondigen zich de eerste druppels aan. Ik wist bijna niet meer hoe het eruit ziet als het regent. De langdurige droogte en kou heeft veel indruk op mij gemaakt. Terwijl de dagen lengen, bleef het zo koud. Normaal staan er vele bollen en bomen in de bloei. Prachtige bloesem ...
24
10
Public

Hartje winter in Nederland en België. Gedichten over de sneeuw, ijs en sfeer

Tijd voor de ultieme ontspanning. Lekker gedichten schrijven terwijl de wereld om mij heen wit ziet. Ja, dat is een unicum, zo langs de kust. De thee smaakt nog lekkerder dan normaal terwijl ik mijn letters wegtik. Ja, de tijd gaat ook gewoon door. Voor mij heel even een kleine vakantie, maar wel van alles regelen voordat ik wee...
8
2
Public

De stilte rondom een spin

Zachtjes doet zij haar werk. Haar web wordt steeds mooier en mooier en als de laatste draad gespannen is, komt zij in de rust. Het is noeste arbeid geweest en nu hoopt zij op een prooi. Haar web hangt tussen de struiken en eigenlijk heeft zij het niet slim aangepakt, om juist deze plek te nemen. Vorige keer namelijk, had zij haa...
19
4
Public

Naaktslakken. De herfst komt eraan

In de kouMijn huis verlorennaakt zoek ik mijn weghet is grijs om mij heengelukkig vind ik mijn wegonder groentussen het grasik zou willendat ik mijn huis terug haden weer beseffenhoe het aangekleed zijn was Terwijl de zomer nog in volle gang is zie je ook duidelijk dat de herfst aanstonds is.Spinnenwebben hangen aan mijn droogmo...
28
6
Public