Als vliegen op de stroop

Bij lijve heb ik gevoeld Om een belangrijke Nederlander te zijn Een intensive zorg Ogen gluren naar binnen Zelfs lichtflitsen bereiken haar De vrouw die de aarde zal verlaten Een drukte in de straat Auto’s, fietsen Uniformen Zelfs koffers en nog veel meer Zorgen dat zij rustig sterven kan Als hulpverlener Verschijn je liever n...
4
2
Public

Op DAT moment scheiden onze wegen

Vanmiddag ben ik bij een crematie geweest van een meneer waar ik de afgelopen twee maanden gewaakt heb s nachts. Hij is begin van de afgelopen week overleden en ik kreeg een kaart. Ondanks hij dicht bij mij woonde zou de crematie drie kwartier bij mij vandaan zijn. Toch ben ik gegaan, als eerbetuiging aan de overleden man en zij...
10
10
Public

Jouw tempel laat je achter, je ziel leeft voort

De tempel, je hebt het te leen. Niemand kan van te voren weten hoelang je mag huizen in je tempel. De tempel is een ademend geheel. Je moet er goed voor zorgen, dat betekent goed voor jezelf zorgen en jezelf niet verwaarlozen. En dan komt eens de tijd. De tempel stort in, maar de ziel houdt het tegen. De drang om te blijven best...
11
11
Public

Een burn-out? Schrijf een boek waar je hart van overloopt en ontwerp zelf de cover en tekeningen

Nog heel even Dan lach je mij toe Mijn levenswerk Ook al was ik nog zo moe De woorden waren als zo goed Neergelegd In een schaaltje afgewogen Alleen het gouden randje Ontbrak nog Dat werd uiteindelijk mijn redding! Intuïtief en met plezier Allerlei technieken Ik wist niet dat ik tekenen kon Ik wist niet dat er zoveel kleuren be...
11
10
Public

Een kaars leeft voort in aller eeuwigheid

Tekening voor mijn tweede boek In de terminale thuiszorg en hospice wordt veel gebruik gemaakt van kaarsen of waxine lichtjes. Kaarsen zijn het symbool van hoop, kracht en licht in de duisternis. Een goed voorbeeld van het voortbestaan van een kaars is de Paaskaars in de kerk. Met Pasen wordt de nieuwe kaars aangestoken met de v...
6
4
Public

Nazorg hulpverleners palliatieve/terminale zorg deel 10

Ik heb er nooit zo bij stil gestaan dat ik nazorg nodig zou hebben als verpleegkundige in de palliatieve/terminale zorg. Voor familie, vrienden van een overledene bestaat de mogelijkheid om nazorg te krijgen voor het verlies, zodat zij er niet alleen voorstaan tijdens het rouwproces. Als hulpverlener ben je in de veronderstellin...
7
11
Public

Drie Engelen huisden twee maanden in Den Haag ( met een gedicht ‘’verwondering’’)

Ik wil dit artikel opdragen aan het adres waar wij als verpleegkundigen twee maanden zorg mochten leveren. De mevrouw voor wie wij gezorgd hebben is gisterenmiddag in mijn nabijheid overleden. Het is het bijzonderste adres waar ik en mijn twee collega Engelen gewerkt hebben. Wij worden niet gezien als de Engelen des doods, maar ...
21
17
Public

Met zijn drieën naar haar afscheid

Vanaf begin december draai ik 24 uurs diensten bij een mevrouw in Den Haag. Zij heeft ervoor gekozen om haar tijd te besteden om afscheid te nemen van mensen en dat waren er echt heel veel. Een andere optie was een operatie met de kans dat zij het niet zou overleven. Zo werd ik geattendeerd door een collega die daar voor gevraag...
26
11
Public

Dank u voor de tijd die ik gekregen heb. Ik ben er klaar voor!

Sinds een maand geef ik 24 uurs zorg aan een vrouw met een team van drie a vier verpleegkundigen. Het is namelijk zo, zij heeft een sortiment van een tijdbom in haar lichaam. Voor die tijd voelde zij zich heel vaak moe en op een dag viel ze flauw tijdens het boodschappen doen. Omstanders hebben haar geholpen voordat de ambulance...
6
3
Public