Action de winkel waarbij men op de kleintjes let

Languit lig ik op tafel en mijn bladeren vallen steeds meer van mijn bast. ‘’Water’, schreeuw ik en mijn baasje zucht, ’ik kan jullie gewoon niet in leven houden’. ‘Weet je wat jij nodig hebt, een douche. Gelukkig ga ik dadelijk op stap en ik zal iets voor je kopen, waarvan je helemaal blij wordt en tot leven geroepe...
17
17
Public

Speelt de lidocaïne een spelletje met mij?

Ik ben een jaar of vierentwintig als ik doorlopend cystes in mijn neusholten krijg. Bij mijn eerste bezoek was er nog niets aan de hand. Tijdens het leegzuigen van de cyste werd mijn neus verdoofd met lidocaïne en ik moest na het prikje een poosje in de wachtkamer gaan zitten, om na een kwartiertje de behandeling te ondergaan. ...
8
5
Public

Gaatje in mijn netvlies: voorlopig minder aanwezig

Lieve Plazillianen, Helaas zal ik voorlopig minder aanwezig zijn op Plazilla. Vanmiddag heeft de oogarts vanwege mijn klachten ( dit was een spoedconsult ), geconstateerd dat mijn netvlies gescheurd was en dat er bloed rond het gaatje van het netvlies zat. Zij heeft mijn oog direct gelaserd en maandag moet ik terugkomen en zal b...
30
26
Public

Een hedendaags sprookje: De zonnige batterij die langzaam leegliep ( deel 1)

Er was eens, heel lang geleden een batterij die trots was op haar volheid. Ze dacht hiermee de hele wereld te veroveren, maar er gebeurde iets waar iedere batterij voor vreest. Ze liep leeg waar ze zelf bij was. Ze negeerde raadgevingen en signalen rondom haarzelf. Het ging immers goed en vrolijk vulde zij zich aan als ze enigsz...
6
8
Public

Zijn eerste grijze haar

Knappe Kop Hij keek in de spiegel en boog nog iets verder naar voren om zichzelf nog wat beter te bekijken. Hij zuchtte tevreden. God, wat was hij toch knap. In zijn omgeving was er niemand die zo gezegend was met zulke good looks als hij. Bijkomstige kracht die hij had was dat hij nog een jong uiterlijk had. Als jong volwassene...
11
13
Public

Wel of geen hond nemen? Hoe ga je ermee om? ( column april 2014)

15 miljoen mensen, kent u dat liedje van Fluitsma en van Tijn ? Een klein land met zoveel mensen boven op elkaar. Om het leefbaar te maken heb je verdraagzaamheid en rekening houdend met anderen nodig. Maar helaas, in de praktijk loopt het anders. Momenteel en ik zie het somber in. Weet u, ik ben er zelfs oververmoeid van en ik ...
8
13
Public

Even klagen : Alles loopt mis momenteel

Heeft u dat ook wel eens? Dat alles mis lijkt te gaan? Nou in zo'n periode bevind ik mij momenteel. Wordt het jaar 2014 een rampjaar voor mij? Het begon met een lieve vrouw waar wij twee maanden zorg hebben gegeven. Een angstige vrouw en uiteindelijk koos zij voor algehele sedatie, maar werd hierin drie keer wakker. Dit is werke...
13
15
Public

Een brief aan Mona: Help ik kan niet slapen vanwege blaffende honden

Kent u haar nog? Mona, aan wie je al je vragen kwijt kon. Het maakte niet uit over welk onderwerp. Ze had overal antwoord op. Maar ik ben haar kwijt. Wie o wie, is van u de ware Mona. Wat moet ik doen? Lieve Mona, Uiterst wanhopig voel ik mij en ik zit hier met mijn slapende hoofd deze brief te schrijven. U bent mijn laatste red...
16
17
Public

Schrijfworkshop Zandvoort 2012. Een scene Nachtelijke afgang voor het boek, Verboden Liefde

26 juni 2012 Mijn huiswerk voor deze week. Schrijf alleen de scène in de huiskamer tussen Evi en Roos. Probeer de tegenwoordige tijd eens uit, zodat je nieuwe invalshoeken krijgt. Werk met dialogen en houdt het klein. Het hoeven geen prachtige en ingewikkelde zinnen te worden. Suggereer i.p.v. de dingen precies te beschrijven. ...
0
0
Public