Mijn eerste bijdrage: Warmte ketst terug waar jij het gezaaid hebt

Als je als kind zijnde nooit warmte hebt mogen ervaren is het een hele klus om warmte en liefde te voelen. Liefde van mensen waarvan je eigenlijk het gevoel hebt dat het niet echt is. Anderen kunnen jouw warmte/liefdes behoefte niet aanvullen uit verloren tijden. Waarin je kind was en afhankelijk was van de omgeving. Waar de dou...
12
6
Public

De rode draad

Gaat hij ook met u mee? De rode draad van verdriet En niemand die het ziet De brok in uw keel Het is gewoon te veel Wat er op uw bord belandde Als u dat nou eens verander Een klein portie jeugdtrauma Behapbaar ervoor en erna Maar het is te kort door de bocht Te denken aan al dat vocht Dat stroomde tot een woeste zee Wij tornen h...
8
6
Public

Wisselwerking

De angst in je ogen Doet mijn zekerheid opgaan In een leegte Die ik zelf gecreëerd heb @ Berna 28 mei 2015
8
3
Public

Heb eerbied voor vrijwilligers

Dankzij Rachel wil ik een artikel schrijven over wat ik wens voor Nederland. Zijn hand Rijk is hij die arm is Arm is hij die alleen geld voelt bij elkaar kunnen ze rijk zijn en van elkaar leren En er is altijd een hand die hen bijstaat onzichtbaar maar tastbaar Je bent niet alleen Je hoeft niet alleen.. Je gaat niet alleen.. Wan...
16
5
Public

Wat is wijsheid bij een verhuizing: Bewaren of weggooien?

2016 Het is bijna een jaar geleden dat wij verhuisd zijn. Onderstaand artikel heb ik toen geschreven. Er zijn dozen die wij nog niet uitgepakt hebben en die op de vliering staan. Een doos met alle letters van de afgelopen vijftien jaar zit dichtgeplakt met tape. Een groot briefje erop verteld dat de doos niet geopend mag worden ...
8
12
Public

Een stuk van de film wissen

Het leven is als een film. Er wordt wel eens gezegd dat je alles wat je meemaakt kunt gebruiken voor je verdere leven. Ook als het gebeuren zeer negatief of verdrietig is geweest. Of zelfs als er liefdesverdriet aanwezig is, zodat je het gevoel hebt niet meer verder te kunnen. Een ieder gaat anders om met verlies. Je hebt mensen...
8
6
Public

Definitie van het denken. Hoe kun je met je gedachten omgaan?

Ik leer enorm veel van de mindfulness. Het is een verrijking in mijn leven en het geeft een groot stuk rust. Van mij zelf heb ik altijd geweten dat mijn denken veel hoger op de ladder staat dan mijn emoties. Dit is niet zo gek, want het denken is juist mijn reddingsboei geweest om te ‘’overleven’’. Nu het zo goed gaat me...
25
21
Public

Wat is het nut van een vakantie

Vakantie is een vorm van onthaasten Van altijd maar zorgen, naar zorgen Voor jezelf en je reisgezel Vakantie is het werk naast je neerleggen Ook al komt dit niet goed uit Want werken zie ik als een klus Om afgemaakt te worden Vakantie komt soms ongelegen Maar wanneer je de ogen opent Vloeit de inspiratie en rust binnen Terwijl j...
11
5
Public

Hoe ga ik met al het leed in de wereld om?

Dit is mijn tweede hoofdstuk over de mindfulness, dat ik sinds 14 juli in Amsterdam volg. Het is een 8 weekse cursus + een halve dag en daarna een terug kom dag per maand. Mijn eerste ervaring heb ik verwerkt in een artikel. http://plazilla.com/page/4295143074/mindfulness-brekend-glas Ik ben mindfulness gaan doen omdat ik ben va...
16
19
Public