Een verhaal van vijfhonderd woorden

Letters dwarrelen door mijn hoofd Ik wil ze uitdragen Een potlood vertelt mijn verhaal Een kleur legt het accent Strepen dienen als snaren Het woord laat ik achterwege Want mijn verhaal Van vijfhonderd woorden Danst voor mijn ogen Op één A viertje Met een sierlijke krul Verklap ik de datum En mijn naam prijkt links onder Berna...
3
0
Public

Word het ja of word het nee?

Word het ja of word het nee? Ja Nee Ja Nee Ga ik stemmen? Ja Nee Ja Nee Waar ga ik op stemmen? Ja Nee Ja Nee Zelf heb ik wel een idee Ja Nee Ja Nee Loop ik met de kudde mee? Ja Nee Ja Nee Het buikgevoel zegt Ja Nee Ja Nee Mijn denken zegt Nee Tegen beiden? Eh ja Of is het toch nee Oké, ik heb tot 21.00 uur de tijd
6
14
Public

Te laat!

De rat verspreid de pest De arts is verlaat En zij liggen daar En mompelen TE LAAT Een schilderwerk over de Middeleeuwen. Ik schilder eigenlijk alsof ik schrijf. Ik werk graag met neonkleuren. Het is wel zaak dat ik beter leer fotograferen en de foto's bewerken. Maar dat komt nog wel.
7
6
Public

Jij, mijn stralende diamant

Ik heb je gevonden Op het strand in Zuid-Engeland Jij laat mij niet los Ik laat je niet los Jij de verbinding tussen een hechte vriendschap In mijn handpalm waak ik over jou Ik voel je warmte Ik streel je Ik kus je Soms neem ik je mee Bij moeilijke ogenblikken Je vlamt in mijn broekzak Ik voel je steun En het gaat goed Het is fi...
4
6
Public

Een gelukkig en gezond 2016 voor alle Plazillianen

Tijd kun je maar eenmalig gebruiken Met een terugblik zie ik dat ik veel pauzes ingelast heb Met mijn werk In mijn vrije tijd De tijd is gewoon vervlogen In het regelmatig nietsdoen Dit wil ik voortzetten in het komend jaar Want ik heb het nodig Geen gejakker meer Geen run om zoveel mogelijk geld te verdienen Wat op zich toch al...
10
15
Public

Chaos

De wereld veranderd steeds meer in één grote bende De straten worden onbegaanbaar Zullen dit mijn laatste voetstappen zijn? Waar ben je eigenlijk nog veilig? Onmacht om de talloze levens, die verwoest worden in één klap Alles heeft puur met het geloof te maken Maar zo heeft Hij het toch niet bedoeld?
8
5
Public

Wie ben jij?

Wie ben jij? Ik ken je wel maar ik zie je niet toch klinken jouw woorden mij zo bekend in de oren Een medeschrijver die ik zo mis ik lees jouw woorden maar ik vraag mij af wie het toch is achter de sluier van vaag herkennen Ik vind het lastig zoveel namen maar dezelfde gezichten zelfs de gedichten denk ik te herkennen Ik blijf i...
8
11
Public

Het grote avontuur

Woorden zoeken Dat het oog streelt De omschakeling Van letter tot streep Van zwart naar kleur Binnengedrongen In gulzige vingers Die de snaren bespelen De wereld in mij Verovert jou In verbazing wederzijds @Berna 1 september 2015
7
4
Public

Halve finale Songfestival 2015: Het mysterie van Trijntje haar wel/niet jurk

Vanavond gaan we het beleven Nederland aan de buis gekluisterd De duimen draaien Jurken graaien Verhip een gat van buste tot navel Trijn, hou nou eens je snavel Aan de achterzijde zie je perziken De jurk is wel heel laag uitgesneden Op de radio hoor je niets anders Dan over de jurken van Trijntje Gelukkig heeft zij nog een prima...
11
17
Public