Hoe haal je de oorlog uit een kind? #thuiszitter

Hoe haal je de oorlog uit een kind? Wat is de definitie van oorlog. Want als ik kijk naar mijn oud thuiszitter dan is hij een thuiszitter op school. De ondersteuning die hem was toegezegd komt niet op gang. Individuele begeleiding en schaduwen op school zijn toevalstreffers en zeker geen regel. Sta je hier te hard op je grenzen ...
4
1
Public

Autisme ik kan het wel. School!!

Hoi ik ben Tygo Ik ben tien jaar Ik zit op school, maar ik zit illegaal op school. Op logi-k in Borne. Mijn oude school durfde ik niet meer in want de klas was veel te druk en.... dat ging dus hopeloos fout. Uiteindelijk durfde ik niet meer naar school. Ik ben een half jaar thuiszitter geweest. Ik zit nu op logi-k in Borne en da...
4
1
Public

Autisme ik kan het wel - Praxie

Mam, zei zoonlief gister trots: 'Wil je hier een autisme ik kan het wel over schrijven?' Jazeker wil mam dat. Alleen niet om de reden dat jij denkt dat ik die schrijven wil. Want jouw overwinning is zoveel groter, dan dat jij hem hier nu ziet. Altijd even de korte intro. Zoonlief wordt nu 10. Heeft mcdd meervoudig complexe ontwi...
3
1
Public

Autisme ik kan het wel - Broertjes

Het is de dag. Der alle dagen. Dat ik vind dat ik hem schrijven mag. De aller grootste, aller belangrijkste en voor mij meest bijzondere autisme ik kan het wel. Mijn oudste Tygo heeft zoals velen inmiddels weten de ontwikkelingsstoornis mcdd. Angst slaat door in paniek. Boos slaat door in woede. Toen Tygo drie was kreeg hij een ...
15
7
Public

Autisme ik kan het wel! Freerunnen

Er is bij ons in huis sinds de zomervakantie een nieuwe hyperfocus. Na vissen en darten gaat nu alles op alles voor het freerunnen. En dat is goed. Want door de medicatie begint Tygo behoorlijk te groeien. Freerunnen is het zo snel mogelijk over obstakels heen klimmen, springen. Dus hardlopen, salto's, de muur gebruiken om je af...
3
0
Public

Autisme ik kan het wel! Lawaai

Daar gaat hij dan. Mijn zoon van hier nog 8. In een windtunnel aan het indoor skydiven. Wat vond hij het stoer. Ja dit is een mannetje met autisme en angststoornissen. Nou en. En ja. Dit wilde hij zelf. Wij dagen het leven uit. Hij en ik. Partners in crime. Wij hebben een thema. Fuck autism, join life. Dit was daar een van. Maar...
6
1
Public

Autisme ik kan het wel! Fietsen

Persoonlijk vind ik dit tot nu toe een van de mooiste overwinningen. Tygo kon niet fietsen. En met niet fietsen, bedoel ik.... niet fietsen. Niet met zijwieltjes, niet zonder zijwieltjes. Het was een regelrechte ramp. Fietsen. Het hoort zo bij ons Nederlanders. Zodra je kind een jaar is. Of twee hebben ze hun eerste loopfiets of...
3
1
Public

Autisme ik kan het wel! Watervrees

Als korte inleiding, hele korte inleiding in een notendop, de valkuilen van mijn zoon Tygo. Angst slaat door in paniek. Boosheid slaat door in woede. Afhankelijk van hoe stabiel zijn wereld is. Kan hij hier nog iets in sturen. Hij heeft veel geleerd. Maar tot zijn 5e was de wereld veels te groot. En veels te indrukwekkend. Alle ...
21
6
Public

Autisme ik kan het wel! Onder voorwaarde dat....

Hengelo - Vanavond om 18:52 uur kregen de hulpdiensten een melding van een kind op hoogte. Ter plaatse bleek er een kind in de boom te zitten. De brandweer heeft het kind met behulp van een hoogwerker uit de boom gehaald. Dit was mijn dag gisteravond. Tygo is al heel lang stabiel. En heeft prachtige prestaties, waar ik heel erg ...
16
8
Public