Hotel geboekt

Ik ben even toe aan vakantie en heb een weekje geboekt in dit schrijvershotel: Ik zie het al helemaal zitten! afbeelding: incidentalcomics.com
17
17
Public

Bezoek aan Verbeke Foundation

Ik schreef eerder al dat Verbeke Foundation in Kemzeke-Stekene mijn favoriete museum is : http://plazilla.com/page/4295160125/mijn-favoriete-museum Gisteren gingen we er nog eens heen met ons gezin. Kemzeke bevindt zich niet ver van de Nederlandse grens (Hulst) en voor ons West-Vlamingen is dat een uurtje rijden met de auto. Als...
10
11
Public

Gedichtendag

In Vlaanderen en Nederland is het vandaag: Vandaag staat poëzie extra in de kijker in de media. De gedichtendag is de startdag van de poëzieweek. Dit jaar is het thema liefde. Er zijn tal van activiteiten. Zo krijg je in de Standaard Boekhandel een poster met een gedicht op en een poëziegeschenk als je iets koopt. Het poëzie...
10
9
Public

Knuffeldag

Volgens mijn bronnen hier op Plazilla is het vandaag : KNUFFELDAG Ik wist niet dat zo'n dag bestond maar alle redenen zijn goed al is het maar virtueel een lief gebaar komt altijd van pas dikke knuffel dus, en fijne avond iedereen ♡ Lyra♥ Afbeelding : google afbeeldingen
13
8
Public

Naamsverandering

Ik ben op Plazilla gekomen met de bedoeling om over yoga te schrijven. Daarom noemde ik mezelf Yogini Lyra. Het schrijven over yoga blijkt niet zo te vlotten of toch niet op de manier dat ik voor ogen had. Anderzijds ben ik totaal onverwacht ook andere genres beginnen schrijven. Ik speelde al langer met de idee om de yogini in m...
20
11
Public

Een weeffout in onze sterren

Ik vind dit boek van de Amerikaanse schrijver John Green zo verschrikkelijk aangrijpend dat ik het niet kan laten er een stukje over te schrijven. Het behoort tot de zogenaamde cross-over literatuur. Dit zijn boeken die eigenlijk geschreven zijn voor jongeren maar evengoed door volwassenen gesmaakt worden. In dit boek vecht de z...
6
2
Public

De yogasutra's van Patanjali (inleiding)

Yoga is het stilleggen van de wervelingen van de geest. Deze definitie komt uit de yogasutra’s van Patanjali. Dat is het basisboek voor de yogi. Het is heel beknopt, slechts 196 zinnen of sutra's verdeeld in vier boeken of hoofdstukken. Toch hebben we er de hele yoga-opleiding van vier jaar over gedaan om het te bestuderen en ...
7
4
Public

Verbeke Foundation

Dit artikel is een antwoord op de dagelijkse vraag van NC Clopedy van gisteren. De vraag was : Wat zou je doen, als je mag zeggen het leukste museum is! Dit is de ingang van wat ik het leukste museum vind : Dit is de Verbeke Foundation in Kemzeke. Kemzeke is een deelgemeente van Stekene en ligt in het Vlaamse Waasland. Dit is ni...
8
3
Public

Leren mediteren

Iedereen kan het Het is het grootste geschenk dat je jezelf geeft Hieronder vind je een kort animatiefilmpje over meditatie. Het geeft eerst een woordje uitleg en dan volgt een oefening van 1 minuut. https://www.youtube.com/watch?v=F6eFFCi12v8 Ik vind het leuk gedaan en daarom wil ik het graag delen. Veel plezier ermee, ♡ lyra...
12
6
Public