Typisch Nederlands?

Naar mijn weten zijn Nederlanders zo’n beetje het enige volk, dat bij schelden graag gebruikt maakt van de meest vreselijke ziektes, waarbij de voorkeur ligt bij aandoeningen die in veel gevallen de dood tot gevolg hebben. Woorden als tering (tuberculose), pleuris (pleuritis), tyfus, pokken, kolere (cholera) en pest worden nog...

Bij de beesten af in het dierenrijk

In mijn beleving zijn mens en dier altijd al met elkaar verbonden. Wij hebben hen heel frequent op ons menu staan, het consumeren van een mens door een dier komt ook wel voor, maar als dat gebeurt wordt er door de mens direct jacht gemaakt op deze ‘menseneter’ en dient het beest zo spoedig mogelijk geëlimineerd te worden. N...
11
16
Public

Hoe zit dat nou precies Joris?

Ik ga eerder dood Vandaag al tijdig de boodschappen in huis gehaald en nadat ik mijn inkopen heb opgeruimd neem ik even de tijd om onder het genot van een grote mok koffie de krant door te nemen. ‘Van melk drinken ga je eerder dood’ springt er op mijn netvlies. Ik lees het artikel en wat blijkt; vooral melkdrinkende vrouwen ...