Wandeling in Gent: het centrum en de kerstmarkt (2)

< Terug naar deel 1 In het vorige deel zijn we gestrand bij Portus Ganda, gelukkig is Gent niet al te groot en ligt dus ook het stadscentrum op een boogscheut. Het eerste gebouw dat we tegenkomen is het Geeraard de Duivelsteen, een middeleeuws stenen huis. Even verderop zien we ook het Bisschoppelijk Paleis. Vanaf daar is maa...
12
22
Public

Wandeling in Gent: op weg naar de kerstmarkt

Net als Chris ben ik vorige vrijdag, op tweede kerstdag, naar Gent geweest om een bezoekje te brengen aan de kerstmarkt en het historische centrum. Maar dat vond ik niet genoeg. Daarom startte ik mijn wandeling even buiten het echte centrum rond de drie torens en ging ik op ontdekkingstocht door het zuiden van Gent, op zoek naar...
19
27
Public

Nu verkrijgbaar: 'Het gebaar'

Neen, ik heb geen boek geschreven. Daartoe ben ik helemaal (nog?) niet in staat. Kortverhalen daarentegen zijn wel mijn ding. Nu ja, ik heb zo mijn momenten. Sommigen zullen zich vast nog herinneren dat ik meedeed aan een schrijfwedstrijd van Jaylen Books en dat mijn verhaal gekozen werd om in de bundel 'Zomertijd 7' te staan. S...
23
43
Public

Doortje Double-O-Seven

Ze wist niet wat erger was. De nieuwe indeling of het voorstel van Dennis om een keertje met haar mee te gaan. ‘Hoef je niet zo te tillen,’ was zijn argument geweest. Een volstrekt belachelijk argument, want wat viel er nog te tillen? Met de auto in de onderliggende garage, waar je met de kar heel goed bij kon komen, viel er...
19
38
Public

Het lot van Toos Klapdoos, oftewel de wraak van Candice

Candice veegde een denkbeeldig pluisje van de schouder van haar zwarte mantelpakje. Alleen mensen die haar echt kenden, wisten wat een wilskracht het had gekost om hier vandaag te komen in een rok die duidelijk over de knie viel. Maar dit was echt de enige methode geweest om de stiletto te verbergen, die ze hoopte niet nodig te ...
8
16
Public

Herfstwandeling: fotoreportage

Gezien ik Natuursmurf nog een fotoreportage schuldig was, leek het voorbije weekend me wel geschikt om een nog eens door de Merodebossen te Westerlo te wandelen. Het is er normaal gezien al tamelijk druk, maar sinds de uitgebreide reportages in het humaninterestprogramma Iedereen Beroemd (te vergelijken met Man Bijt Hond in Nede...
23
37
Public

Nog een kaarsje voor Weltevree

Ik ken Dora amper, maar dat weerhoudt me er niet van om toch een kaarsje te branden voor iemand die het moeilijk heeft. Sterkte!
24
13
Public

Fotoreportage: Dom van Keulen

De dom van Keulen - officieel de Dom St. Peter und Maria - is de grootste kathedraal van heel Duitsland. Maar liefst 632 jaar hebben de Duitsers eraan gewerkt, tussen 1248 en 1880, en dat om de relikwieën van de heilige Drie Koningen en de pelgrims die erop af kwamen een waardig onderkomen te bieden. De dom kwam haast ongeschon...
13
19
Public