FIEMEL

Samen met de vrijeradicaal Ab en medewerker de heer Froc zit ik in de auto op weg naar een client. Meneer Froc vraagt vanaf de achterbank om welke klant het gaat. ‘Geen idee, meneer Froc,’ zeg ik opgewekt. ‘Ik heb alleen zijn hobby onthouden. Daar had hij het over aan de telefoon. Het heeft iets te maken met het fabriceren...
3
0
Public

WALGELIJK

Mijn buurman aan de overkant-vierhoog op twee kamers inclusief keukenblokje-is een oude Turk. Hij begint te dementeren. Dus zou een verzorgingshuis de minst kwade van alle kwade oplossingen zijn. En de minst kwade wil, in dit land, altijd nog zeggen dat je terecht komt in een naar pis- en schijt stinkend kamertje dat gedeeld moe...
7
0
Public

PLUK DE DAG

Jan van den Maanacker is een klant van ons onderzoeksbureau. Hij belt mij. Of wij even willen gaan kijken hoe het er bij Huize Weltevree voorstaat: ‘Zelf heb ik daar geen tijd voor.’ zegt hij. ‘Mijn tante van vaderskant ligt daar en volgens mijn moeder is het daar een rotzooitje. Dus gaan de vrijeradicaal Ab en ik daar een...
4
0
Public

HORRORSCOOP

Zit ik net mijn horrorscoop voor 2015 te lezen, komt mijn medewerker, meneer Froc binnen. ‘Aan aan het werk, meneer Paco? Dat zou de eerste keer zijn dit jaar.’ ‘Niet zo brutaal, jochie, ik ben met mijn horrorscoop bezig. Daar geloof ik in.’ ‘Echt waar? En wat staat er voor mij op het programma?’ ‘Wat is je sterren...
6
1
Public

ONTLASTING (Uit de dossiers van onderzoeksbureau Paco Painter)

Samen met mijn compagnon, de vrijeradicaal Ab, loop ik een tent binnen dat voor een restaurant moet doorgaan. Wij hebben met onze opdrachtgever, wethouder Jansen, hier afgesproken om wat lopende zaken door te nemen. Jansen eet hier altijd met zijn zakenrelaties, dus dan weet je wel wat voor tent het is. Als wij gaan zitten hoor ...
4
3
Public

SCOOTMOBIEL (Uit de dossiers van onderzoeksbureau Paco Painter)

Achter Mijn bureau zittend staar ik naar de televisie en zie een dictator van een straatarm landje een gebouw binnengaan waar vredesbesprekingen plaatsvinden. Hij heeft een pak aan dat ons lokaal dweilorkest ook altijd draagt bij optredens op Koninginnedag. Veel goud en glimmer. De man komt mij bekend voor. Volgens mij loopt hij...
4
0
Public

KLUIS GEKRAAKT! (uit de dossiers van onderzoeksbureau Paco Painter)

Meneer Froc, mijn medewerker komt fronsend binnen; ‘Heeft u even?’ Zonder mijn antwoord af te wachten gaat hij verder. ‘je weet dat ik een stiefdochter heb? Van veertien? Is de dochter van mijn man. Uit de tijd dat hij nog hetero was.’ Ik geef geen krimp, ik heb alle zeeën bevaren. Als hij had uitgelegd dat zijn man vro...
6
2
Public

PARKIETENMETAMORFOSEPROJECT

Zit ik net een minuut achter mijn bureau, kijkend naar het nieuws op tv waar een weervrouw iets maatschappijontwrichtends probeert te maken van een verregende zomer, komt een wijkagent binnenstormen. Met rood hoofd en schuimende mondhoeken. ‘Waar is dat gedrocht van je!!,’ briest hij. ‘Gedrocht?’ ‘Gedrocht ja! Of beter...
8
6
Public