Roken is niet de hoofdoorzaak van longkanker

Vandaag hoorde ik op de radio een stukje over nieuw gepubliceerd onderzoek omtrent het risico op het krijgen van die rotziekte, kanker. Het boeide me als roker, maar ook als mens die verschillende andere mensen verloren heeft aan deze ziekte, en eenmaal thuis gekomen besloot ik op zoek te gaan en na het lezen van de publicatie k...

Zelfmoord onderzocht

Zelfmoord, een verschijnsel dat zich overal ter wereld voordoet, ook in ons land. Hoe kan het dat er in Belgie veel meer mensen zelfmoord plegen dan in Nederland? Zo zijn er nog vele vragen te beantwoorden. Ik probeer antwoorden te vinden op de volgende vragen: Wat is zelfdoding? Hoe plegen de meeste mensen zelfdoding en hoe vaa...

100 onvergetelijke citaten

Op deze pagina vindt u 100 onvergetelijke citaten , van Mark Twain tot Serena Williams, gewoon leuk om te lezen ! OVER LEVEN en DOOD 1.‘De geruchten over mijn dood zijn sterk overdreven’ De Amerikaanse schrijver Mark Twain (1835-1910) reageerde met dit telegram naar het persagentschap AP op berichten in een krant dat hij ove...

I-Phone 5, Samsung of HTC One X?

De Smartphone Tegenwoordig heeft bijna iedereen een mobiele telefoon, tien jaar geleden liepen er nog mensen rond die zich niet wilden conformeren en het niet nodig vonden, heden ten dage is dit toch echt een uitstervend ras. Je hoort er simpelweg niet meer bij als je geen mobiele telefoon hebt, laat staan nog zo'n ouderwetse No...

Valentijns Gedichtjes

Verliefd Ik zag je ogen, ik zag je lieve lach. Mijn mond tintelde. Wel de hele dag. Voelde zelfs mijn buik van de zenuwen. Wou dat het voor altijd zou duren. Steeds vaker met jou, vaker en meer uren. Ik smelt helemaal van binnen. Zonder jou voel ik me niet goed. Voor altijd met jou. Hopen dat de toekomst ons goed doet.Ik hou van...

Aardappeltjes van van Gogh

Ingredienten: 300 g aardappels, geschild en in kleine stukjes 2 el melk (Melkan) 120 g bloem snufje zout 50 g boter, in blokjes 1 groentebouillonblokje 30 ml heet water 1 el fijngehakte peterselie 1 el fijngehakte bieslook 1/2 tl sambal oelek 100 g sperziebonen, gehalveerd 1/2 winterwortel, in zeer smalle reepjes 1 rode paprika,...

Eenvoudig besparen op boodschappen

Het is niet moeilijk te besparen op dagelijkse uitgaven zoals boodschappen als je maar weet waar je op moet letten. Hieronder volgen enkele simpele maar bruikbare tips. Een van de meest simpele manieren om te besparen op de dagelijkse uitgaven voor de boodschappen zonder daarbij kwaliteit in te leveren vind ik het lezen van de s...