De moeite waard

Een medeplazilliaan heeft op Tallsay een artikel gepubliceerd waarbij ook een interview met Shimon Peres tijdens 'college tour' werd gedeeld. Het antwoord van de heer Peres op de laatste vraag (Wat is het beste advies dat u, op basis van uw lange carrière en uw 90 jaar aan de studenten en de kijkers thuis kunt geven?) vind ik u...
7
3
Public

Turbulente Tijden: Strijd voor Vrijheid

We leven in turbulente tijden. De afgelopen 100 jaar lijkt er meer te gebeuren als in de 500 jaar daarvoor. Tenminste, als we de geschiedenis vanuit het perspectief van 'strijd voor vrijheid' bekijken. Het doel van dit onderstaande relaas dat van de hak op de tak lijkt te springen is slechts het verwerken van mijn gedachten. Com...
16
47
Public

DWAAS: De Werkelijk Altijd Aanwezige Spiegel

De manier van leven die ik kies mag gerust egocentrisch genoemd worden: Alles wat ik beleef, wordt op mezelf losgelaten, betrokken en analyseerd. Ik zie mezelf als het absolute middelpunt van het leven. Voel me soms bezwaard om met andere mensen te spreken, daar ik nagenoeg alleen maar over mezelf praat. Doe ik dat niet, dan pra...
16
14
Public

Een raadsel voor gevorderden?

Ik werd door een vriend uitgedaagd voor een raadsel, die met pure logica op te lossen is. Deze vind ik zo leuk, dat ik hem met jullie deel: Er is een straat met 5 huizen in 5 verschillende kleuren. In ieder huis woont iemand met een andere nationaliteit. Deze 5 eigenaren drinken allemaal verschillende dranken, roken verschillend...
6
7
Public

Educatieve grap?

Een onderverdeling in de werking van de hersenen: Grote hersenen - Mens Kleine hersenen - Aap hersenstam - Reptiel Welke waar verantwoordelijk voor is? Mens: Laten we allemaal in vrede leven. Aap: Laten we allemaal in vrede leven, nadat we die klootzak hebben vermoord. Reptiel: Vermoord alle klootzakken, sluit vrede en neuk je s...
10
4
Public

Bewustzijn (als kern van het onderwijs?)

*** Mijn dank gaat naar de 2 personen die mij hebben geholpen de schoonheidsfoutjes (spelling, leestekens, stroef lopende zinnen) op te sporen. Mochten er toch nog op- of aanmerkingen van een lezer komen: Ik ontvang graag verbeterpunten! *** *** Ook gaat mijn dank uit aan de oplettende lezer Nescio, die me erop wees dat het arti...
12
20
Public

Is Alles Relatief?: Een Reis door mijn Gedachten

Wat is 'juist'? Wat is 'waar'? Wat is 'goed'? Vragen waar je automatisch antwoorden op zoekt als je 'correct' wilt leven. 'Correct' naar jezelf, 'correct' naar je medemens, 'correct' naar je leefomgeving. Antwoorden die uiteindelijk altijd beinvloed worden door de context waarin je ze stelt. Ik vermoed en hoop dat de meerderheid...
15
14
Public

Is Autisme het antwoord van evolutie op onze huidige maatschappij?

Uit het leven gegrepen In 2009 werd ik vader. Ons geluk kon niet op: Mijn vrouw en ik hadden ons voortgeplant en ons kindje was gezond! In de jaren die volgde kwamen er steeds meer situaties die duidelijk maakte dat ons zoontje een alternatieve route van geestelijke ontwikkeling volgde. Alles wat met balans en cirkelbewegingen t...
20
16
Public

Het Collectief Onbewuste en Archetype Zelf

http://plazilla.com/page/4295163253/het-veld-van-iedereen is een rijmende overpeinzing over het collectieve/collectief onbewuste. Een belangrijk deel van de menselijke psyche, waar relatief weinig aandacht aan besteed wordt. Wetenschappers kunnen namelijk iets wat niet tastbaar is niet bewijzen en besteden er vervolgens weinig t...
10
17
Public