Woningruil

Geachte Minister President, Mijn naam is Johan, ben net 18 jaar en heb een baan waar je HALLO tegen zegt als vakkenvuller. Niet te verwarren met zakkenvuller!. Graag wil ik het met u eens hebben over het volgende. Ik woon nog bij mijn ouders die het niet zo breed hebben. Nu heeft iemand van de Belasting tegen mijn vader gezegd d...
13
8
Public

Dank je de Koekoek

Mivak© 2015 Het leven zit vol met verassende momenten die soms vanzelf op je pad komen. Zo liepen mijn vrouw en ik gisteren te wandelen in het Balijbos te Pijnacker. Op een gegeven moment hoorde ik in de bosjes een hoog, onophoudelijk gepiep. Ik vroeg mijn vrouw om het fototoestel, en liep de bosjes in. Hoog in de boom zat een ...
8
8
Public

KIKKERS IN DE VIJVER

Als ik met een slaperig hoofd de zonovergoten tuin in loop, en bij de vijver ga zitten, zie ik dat er twee kikkers mij aanstaren. Het mannetje zit bovenop het vrouwtje. En wat mij meteen opvalt, is dat het vrouwtje veel groter is dan het mannetje. Jaren geleden gooide ik een kluitje kikkerdril in mijn kleine vijvertje, en ze heb...
6
7
Public

Struinen door mijn achtertuin

Als ik mijn achtertuin in loop, voel ik mij af en toe net Jan Wolkers. Overal om mij heen zie en hoor ik de natuur. Als ik op de stoel aan de tuintafel ga zitten voor de Fuchsia, is het net of ik voor een klein vliegveldje zit. Overal om mij heen landen de Bijen op de bloemen. Het zachte gezoem dat ik hoor, heeft iets weg van mi...
6
2
Public

Frankenstein, het echte verhaal.

Frankenstein, het echte verhaal. Frankenstein In het jaar 1818 schreef Mary Shelly haar beroemde verhaal over Frankenstein. Het monster dat voor een groot deel uit ledematen van lijken bestond. Dit verhaal is niet geheel verzonnen maar gebaseerd op ware feiten. In 1600 lag er in Polen waar nu Ząbkowice Śląskie ligt, echt een ...
26
18
Public

PAS OP: Valse mail Telfort.

Vandaag kreeg ik dit mailtje dat vals is, en niet van Telfort komt. Ze proberen op deze manier je gebruikersnaam en wachtwoord te achterhalen. Het e-mail adres dat er achter zit: saly.jeno@upcmail.hu Zoals je kunt zien aan "hu" (Hongarije) komt deze mail van een Oost Europese bende. Ik heb de mail doorgestuurd naar abuse van Tel...
24
7
Public

Het ondergrondse leven van de Mol.

Het interessante ondergrondse leven en eetgedrag van de Mol. De Mol VOEDSEL De mol (Talpa Europaea) is een zoogdier dat je zelden te zien krijgt omdat hij over het algemeen onder de grond leeft. De mol is een insecteneter die verzot is op wormen. Als je een mol op een vette regenworm ziet kauwen, heb je het idee dat het voor hem...
7
6
Public

Vogels lokken naar de tuin.

Wat kun je er aan doen om vogels naar de tuin te lokken. Het is vandaag een prachtige zonnige dag. Overal zie ik vogels in de achtertuin. Koolmeesjes spelen in de kersenboom, de Merel, de Turkse Tortel en de Kauwtjes, die als poortwachters op de schutting zitten. Bij het strooien van brood op de grote tafel komen de Meeuwen van ...
13
9
Public

Vleermuizen zijn niet eng.

Vleermuizen zijn geen enge maar nuttige dieren. Vleermuis Als de schemering invalt en ik naar buiten kijk, zie ik met redelijke snelheid iets fladderend rondjes vliegen voor mijn raam: Het is een vleermuis. Waarschijnlijk een Dwergvleermuis (Pipistrellus pipistrellus). Het zijn nachtdieren en de vleermuis is het enige zoogdier d...
10
4
Public