Quarterlife crisis / sociale druk

Sinds lange tijd weer een artikel. Ik voel ineens de druk om te schrijven weer aanzienlijk opborrelen. Waar ik namelijk de laatste tijd tegen aan hik is het feit dat ik last heb van de sociale druk. Ik merk dat ik veeleisend ben en eigenlijk een perfect leven wil leiden. Terwijl ik 21 jaar ben en zou moeten genieten van het leve...
0
0
Public

Tegenslagen, profiteer ervan!

Tegenslagen in het leven horen erbij zegt men... In mijn twintigjarige leventje heb ik het één en ander meegemaakt en ik kan het inmiddels, alleen maar meer dan eens zijn met deze uitspraak! Tegenslagen maken je tot wie je bent en ik geloof er zelfs in, dat je door tegenslagen een mooier mens wordt. Tegenslagen maken je kwetsb...
0
0
Public

VRIJHEID BLIJHEID

4 en 5 mei zijn twee bijzondere historische dagen voor Nederland. Op 4 mei herdenken we degenen die tijdens de tweede wereldoorlog zo hard voor ons hebben gevochten. Op 5 mei vieren we dat we in vrijheid leven. Maar, wat betekent eigenlijk vrijheid? Ten tijde van oorlog betekent vrijheid dat je niet meer bang hoeft te zijn voor ...
0
0
Public

Een zomerse dag

Het is vroeg in de morgen als ik mijn ogen open, maar niet vroeg genoeg voor de zon. Zij straalt al een paar uurtjes haar warmte af in mijn studentenkamertje. Ik draai de luxaflex verder open, zodat de zon met al haar warme stralen geheel haar intrede kan maken in mijn kamer. Kinderen spelen buiten. Ik zie een jongetje met bruin...
3
0
Public

Ouders in scheiding

Scheiden is zo'n typisch fenomeen dat je eerst zelf moet meemaken, voordat je medeleven kunt tonen naar mensen die zich in een situatie van scheiding bevinden. Indien je nog nooit een scheiding hebt meegemaakt kun je op zijn laatst begrip tonen: 'Gottegot wat een eikel is dat, ik zou hem snel verlaten', of iets in die richting. ...
4
3
Public

'Wat is verliefd zijn?'

Ik heb het er vaak genoeg over met een vriendin. Hoe komt het nu dat ik op deze bijna twintigjarige leeftijd nog nooit verliefd ben geweest? Veel studiegenootjes zijn begin twintig en hebben al vijf á zes jaar een relatie. Zijn zij dan al op zo'n jonge leeftijd 'hun ware' tegengekomen? Ik houd ervan om hier over na te denken, o...
2
4
Public

Een typisch van-me-af-schrijfmomentje

Een voorborduursel op mijn twee vorige artikelen.... Nog steeds, nog steeds aanschouw ik u als mijn moeder. Terwijl ik dit niet wil en mijn verstand tegen mij zegt: Liesss zet alsjeblieft dat gevoel nou eens uit. Vaak als ik dit dan probeer en naar mijn verstand luister lukt het vreemd genoeg ook nog acht van de tien keer, maar ...
2
3
Friends

'Nee zo simpel en snel als 4G van vodafone is het helaas niet'

Grappig hoe er in een jaar tijd zo ontzettend veel kan veranderen. Elf maanden geleden schreef ik nog over mijn overdrachtsgevoelens naar een ex- docente. Een gevoel waarmee je eigenlijk niets kan. Wat ik zelf precies wilde en/of wat ik met dat gevoel aanmoest, wist ik op dat moment niet. Het enige wat ik op dat moment wist, was...
2
0
Friends