Gillende peuter in de supermarkt

En ja hoor, eindelijk was het een keer zo ver. Het doemscenario voor elke ouder. Wat begon als even gezellig een snelle boodschap doen met mijn drie kinderen (4 jaar, ruimt 1,5 en 4 maanden), eindigde in een waar supermarktdrama waarbij ik met een gillende peuter onder mijn arm, boodschappen en kinderwagen de winkel verliet. De ...
12
4
Public

Toren (gedicht)

Tot aan het plafond Ik bouw je zo hoog tot aan de hemel van mijn kunnen Een stevig begin met wankele stappen tot er geen beginnen meer aan is Ik zie je verrijzen al bouwend omhoog en ik je bijna uit het oog verlies Geen weg meer terug of slechts de dreiging van de val uiteen in elementen

Passen we in een hokje?

Wij mensen hebben de neiging om alles te willen verklaren. Hier komt denk ik ook de drang vandaan om alles te labelen of in een hokje te willen stoppen. In alle chaos van het leven biedt het structuur en overzicht. Tenminste.. dat is de bedoeling. Ik vraag me echter steeds vaker af of we niet beter af zijn zonder hokjes. Helpen ...
17
5
Public

Relaxter wakker met een wake-up light?

Ik ben geen ochtenmens en kan jaloers zijn op mensen die na het afgaan van de wekker fluitend hun bed uitspringen. Wakker worden gaat bij mij nu eenmaal niet vanzelf en dat maakt de drempel om uit bed te stappen een stuk groter. Nog even blijven liggen. Tegen beter weten in, want eenmaal eruit slaat de stress toe om op tijd het ...

Wat zeggen je handen over je?

Is het je ooit wel eens opgevallen hoe verschillend de handen van mensen kunnen zijn? Sommige mensen hebben vrij grove handen met worstenvingers, anderen beschikken over een smalle hand met ranke lange vingers. Veel lijntjes of juist weinig, knokkels of glad, grove huidpatronen, pezig of slap je handen vertellen meer over jezelf...