Mijn surprise voor Karina

Natuursmurf is altijd dol op verrassingen geweest. Vooral als hij ze mag uitdelen. Hij hoopt dan ook dat zijn magische surprise met open armen wordt ontvangen. Een nieuw thuis Ik word schreeuwend wakker. Hemeltje lief, wat een nachtmerrie. Ik droomde dat mijn baas Gargamel mij levend kookte in een grote ketel. Hij mot helemaal m...
36
36
Public

Internationale Kinderboekendag, Hans Christian Andersen

Sinds 1967 wordt elk jaar op of rond 2 april, de geboortedag van de Deense sprookjesschrijver Hans Christian Andersen, de Internationale Kinderboekendag (ICBD) georganiseerd om de aandacht te vestigen op kinderboeken en de liefde voor het lezen aan te wakkeren. Ieder jaar wordt door een sectie van de International Board on Books...

Zwemles voor beginners

‘Attentie kinderen! De zwemles gaat zo beginnen. Ik ben Kapitein Iglo, maar jullie noemen mij meneer. Als ik je naam noem, zeg je ja meneer. Begrepen!’ Alle pinguïns in koor: ‘Ja meneer!’ ‘Kim.’ ‘Ja meneer.’ ‘Sta eens rechtop.’ ‘Ja meneer.’ ‘James.’ Enigszins kreunend: ‘Ja meneer.’ ‘Wat doe je ...
38
32
Public

Onweerstaanbaar lekker

‘Wow Maxima, deze koekjes zijn werkelijk verrukkelijk!’ ‘Zei ik je toch,’ knikt Willem heftig. ‘Max bakt echt de lekkerste koekjes van de wereld.’ ‘Nou, nou,’ bloost Maxima. ‘Ik ben maar een eenvoudige…’ ‘Nonsens schat. Kijk toch eens naar onze MP. Die jongen glundert van oor tot oor.’ ‘Ik durf het bi...
21
20
Public

De 10 rijksten ter wereld in fictie

Een overzicht van de tien rijkste personages uit romans, films, strips en televisie. 10. C. Montgomery Burns Vermogen: $1.5 miljardBron: EnergieWoonplaats: Springfield, U.S.A Charles Montgomery Burns is een personage uit de animatieserie The Simpsons. Mr. Burns is de eigenaar van de kerncentrale van Springfield en daarmee Homer ...
29
25
Public

Postbode bouwt zijn droomkasteel

Hij deed er 33 jaar over om zijn tempel van de natuur te bouwen De Franse postbode Ferdinand Cheval kreeg het idee om een paleis te bouwen, toen hij ooit over een steen struikelde tijdens zijn dagelijkse ronde. Dat was in 1879. “Ik wandelde snel toen ik ineens struikelde over een steen. Ik wilde weten waarom? In een droom had ...