Hoe word een mens gelukkig? Het geheim achter 'gelukkig worden'!

‘Gelukkig worden’ lijkt toch wel het meest belangrijke doel in ons leven. Iedereen lijkt op zoek naar geluk en wenst het elkaar tijdens verjaardagen, trouwerijen, geboortes. Maar wat is nou dat geheim achter geluk? Hoe worden we gelukkig? Het brein laat mensen situaties voorstellen, zonder het ooit te hebben meegemaakt. Meer...
0
0
Public

De 10 allerbeste tips om iemand mateloos te irriteren.

Op saaie familiefeestjes, waar je constant dezelfde quasi geïnteresseerde vragen krijgt van ooms en tantes, kan ik me opperbest vermaken met het irriteren van mijn twee lieve broers. En omdat ik iedereen dit plezier gun tijdens zo'n slaapverwekkende aangelegenheid heb ik, als ervaren irritator (een woord alleen nog maar bekend ...
2
0
Public

Mindfulness, ook geschikt voor kinderen!

Mindfulness bestaat uit meditatietechnieken die ontleend zijn aan het boeddhisme. In het drukke, stressvolle westen blijkt Mindfulness voor steeds meer mensen een hulpmiddel te zijn om rust in het hoofd te creëren. Ook steeds meer kinderen ervaren stress en hebben baat bij meditatie. “Stop, adem, ga!” Het sturen van de aand...
0
0
Public

Een affaire... Hoe kon ik dat nou doen?

Het voelt alsof mijn buik doormidden scheurt. Kramp. Ik lig op de bank te woelen, maar geen enkele houding die de pijn verlicht. En even vind ik het prima. Alles beter dan die verschrikkelijke geestelijke pijn. Zonet mocht ik aanhoren dat mijn eigen opa en oma me nooit meer willen zien. "Denk maar niet dat wij jou er ooit weer i...
0
1
Public