Ik kan hem niet uitstaan! (Kelly Rensen)

"Met z'n allen zitten we bij hem thuis. Hij is jarig, 20 jaar alweer. Zoals het al jaren gaat, ouwehoeren we met elkaar en hebben we al een drankje op...of wat meer. Caitlin en ik kunnen het prima volhouden tussen de zes mannen. We zijn ook niet anders gewend. "Aaah, daar heb je de laatste!" lalt Thomas en hij wijst naar een lic...

Leo, de poppenverzamelaar

"Kate, jij gaat een interview houden met ene Leo. Hij verzamelt poppen en maakt deze zo mooi dat het net echte mensen lijken. Het is onvoorstelbaar! Je moet ook..." Het gekwek van Babet stroomt langs me heen. Een poppenverzamelaar moet ik interviewen. Geweldig. "...Kate, Kate, let nou eens op!" Babet kijkt me met haar donkerbrui...

Vaarwel, ik laat je gaan

"Je moet kiezen Rachel. Je kan deze twee kanten van jezelf niet beiden behouden. Niet als je bij mij wil blijven... Degene die je bent als je van hem weg komt, herken ik nagenoeg niet. Je bent juist zo'n warm, sociaal en liefdevol persoon. Als je daar weg komt ben je afstandelijk, opstandig en zelfs duister. Je moet kiezen welke...

Nieuwe moed

Met mijn digitale boodschappenlijst en een grote winkelwagen voor me, loop ik de winkel in. De Plus, altijd weer een pokkedrukte. Mijn blonde krullen vallen tersluiks langs mijn gezicht en geconcentreerd kijk ik naar mijn lijstje. Amandelsiroop, bestaat dat ├╝berhaupt wel? Amandelsiroop De grootste kans om de amandelsiroop te vi...

Verbintenis

"Ben je zover Mareille?" Mijn vader kijkt met diepbruine ogen in de mijne. Piepend weet ik er nog net een 'ja' uit te persen. Mijn vader knikt en kijkt weer strak vooruit. Hij snapt dat ik niet geheel kalm ben op dit moment. Gelukkig is hij net als ik: rustig, stil en ook hij houdt er niet van om diep op emoties in te gaan. Voor...

Rapotje : Op elk potje past een potje

Er was eens.. Er was eens een prachtige prinses genaamd Rapotje. Rapotje droeg de mooiste jurken die prachtig combineerden met haar lange blonde haren. Haar lange blonde haren waren wel 20 meter lang! Elk meisje wilde zo zijn als Rapotje, alleen Rapotje zelf wilde helemaal niet zo zijn.. "Rapotje, kom je naar beneden. Trek maar ...

De laatste hap zuurstof

1 jaar en 340 dagen geleden kwamen we aan op Mars. Euforisch voelde ik me. Nu zou ik pas echt nuttig zijn. Geen gemaakte maatschappij, verplichte banen, werkgevers die op je neerkijken, economische crisis en ander gezeik. Nee, enkel overleven. Terug naar de basis. Overleven. "John!" Merel komt naar me toe gezweefd. Haar gezicht ...

Door het oog van de tijger

Voorzichtig kijk ik nog eenmaal om het hoekje. Niets en niemand te zien. Het lijkt veilig. Schijnveiligheid. De klap van de zweep voel ik nog. Het doet zeer. De stemmen achter mij komen telkens sneller dichterbij. Dan neem ik mijn besluit en ren weg. Ik ren voor mijn leven, eindelijk de vrijheid tegemoet. Mijn ouders heb ik ampe...

De kleine engel en de bloedstollende blonde godin

In augustus heb ik meegedaan met een schrijfwedstrijd. Onlangs heb ik de uitslag gekregen en het bleek dat ik derde was van de 42 inzendingen! Helemaal super is het, omdat het verhaal gebundeld is met de rest... (Het geeft overigens wel een enorme kick als je verhaal in een echt boek staat. Hij staat vol trots in de boekenkast)....