Leesverslag die Schachnovelle - Stefan Zweig

Zakelijke gegevens Schrijver: Stefan Zweig Titel:1 die Schachnovelle Genre:2 Epiek en wel een novelle Eerste reactie Keuze: Toen ik thuis vertelde dat ik een Duits boek zou gaan lezen, zei mijn moeder meteen dat die Schachnovelle van Stefan Zweig één van haar lievelingsboeken is. Zodoende is mijn keuze naar dit boek uitgegaan,...
3
0
Public

Leesverslag Of mice and Men - John Steinbeck

Contents Book review The Guardian My opinion about the review 4 beautiful fragments from the book with explanation Review- The Guardian 'Of Mice and Men is a well-known classic, and with valid reason' Scouting for books Saturday 21 December 2013 theguardian.com http://www.theguardian.com/childrens-books-site/2013/dec/21/review-o...
0
0
Public

Betoog Tonio - A.F.Th van der Heijden

Stelling: Het prachtige 'Tonio' behoort in ieders boekenkast. Voordat ik begon met het lezen van dit boek, wist ik er 3 dingen over. Volgens de recensies op de achterkant en de mening van mijn moeder, moest ik het lezen. Ik had een interview van de schrijver, A.F.Th Van der Heijden met Twan Huizinga gezien, in het programma Coll...
0
0
Public

Pont du Gard

Pont du Gard Tijd, maker De Pont du Gard is rond 50 na Christus door de Romeinen onder leiding van keizer Nero of Claudius gebouwd. Na schatting heeft ongeveer duizend man er zo hard aan gewerkt dat het gigantische bouwwerk in ongeveer 5 jaar is voltooid. Opbouw De Pont du Gard is het hoogste en meest imposante aquaduct dat de R...
6
0
Public

De Laocoöngroep

Waar is het beeld gevonden? Op 14 januari 1506 is het beeld tijdens het omspitten van een wijngraad, gevonden in Rome vlakbij het Colosseum. Ook de bekende beeldhouwer Michelangelo was erbij. Hij heeft zich erg laten inspireren door dit beeld, dat kun je onder andere zien aan het beeld de stervende slaaf. Deze lijken erg veel op...
3
2
Public

Leesautobiografie 4e

Het meisje dat nooit meer uit haar boek wilde komen Inleiding Lezen is iets dat me al van kleins af aan heeft geboeid. Deze leesautobiografie waarin ik uitvoerig inga op het verloop van deze hobby, begint dan ook rond mijn tweede levensjaar met het voorlezen van talloze kinderboeken door mijn ouders en grootouders. Rond mijn vij...
3
2
Public

Leesautobiografie Brugklas

Inleiding Lezen is iets dat me al van kleins af aan heeft geboeid. Daarom was het ook niet moeilijk om de volgende punten te kiezen: · Ben jij een ervaren lezer of lees je alleen als het echt moet? · Je ervaringen met boeken en verhalen op de basisschool · Welk soort boeken/verhalen lees jij? Laat jij de keuze voor een boek v...
0
0
Public

Boekverslag De donkere kamer van Damokles

Titel: De donkere kamer van Damokles Auteur: Hermans, Willem Frederik Vorm: Roman Genre: oorlogsroman, ideeënroman, psychologische roman Thema: Verzet, Dubbelgangers Jaar van eerste uitgave: 1958 Mijn mening over het boek De donkere kamer van Damokles, ik wilde het altijd al eens lezen. Je hoorde het vaak op de televisie, in in...
3
2
Public

Tja, het donorsysteem..

Bij Nederlands kregen we de opdracht een betoog te schrijven. Ik heb mijn betoog gehouden over het donorsysteem in Nederland. Ondanks het feit dat je betoog naar je mening geschreven moet wor, heb ik toch het tegenovergestelde gekozen. Tja, het donorsysteem Met lood in zijn schoenen, liep dr. Jansen naar de kamer waar de nabesta...
3
1
Public