Ik zocht

Ik zocht naar een plek waar ik mijn woorden kan delen. Nergens vond ik het meer, niet zoals het ooit was. Met een groep op een blog site, delen en praten met elkaar. S'avonds laat sloeg de sfeer om in heel veel gezelligheid. Ik denk nog vaak terug.. Mijn woorden stapelen zich op. Ze moeten eruit. Ik kwam plazilla weer tegen. Hie...
0
0
Public

Chemisch verlichtend

Daar gaat hij dan, die bruin witte. Over een half uur kan ik niet meer typen, kan ik niet meer volledige zinnen met meer dan vijf woorden uit mijn mond laten komen. Over een half uur zakt het stramme en de pijn. Voordat hij naar binnen gaat overweeg ik de voordelen tegen de nadelen. Is het verantwoord en hoe ziet de middag eruit...
6
1
Public

Gedachten dwarrelen door mij heen.

Ik breek en krabbel weer op. Ik maak weer stappen en glijd weer uit. Onstabiel als een kind voor het eerst op het ijs. Ik zie niet de mooie ijsbaan of de bomen wit van het sneeuw. De zon die laag hangt en handen nog enigzins verwarmt. Ik kijk naar mijn voeten, bibberend op het ijs. Bang om te vallen, plat op mijn smoel. Om mij h...
4
1
Public

Diep binnen in mij.

Het gromt het snuift het giert. Diep binnen in mij. Vals lachend kijkt hij mij steeds aan. Hij lacht heel hard en roept dat ik het nooit zal winnen. Met elke dappere poging die ik op een dag doe lacht hij harder. Steeds harder en harder. Maanden is hij stil geweest, zat hij klein in mij. Hield hij zijn kop en lachte ik hard. Gen...
3
2
Public

Woede, wraak en haat vreet jou op.

Je gezicht vertonen de sporen van een jarenlange strijd. Een grijzige kleur ligt over jouw gezicht. Jouw ogen stralen niet meer en de frons is permanent aanwezig. Elke keer als ik jou zie is mijn gevoel anders. Lang voelde ik medelijden en hoop dat je zou inzien dat het anders moest. Dat jouw verdriet omgeslagen was in woede en ...
4
3
Public

De laatste rechtszaak

Bijna zes jaar geleden had ik de aller eerste. Zo naief als een pasgeboren kalf stapte ik de ruimte binnen. Zonder advocaat vanwege ´ik weet niet waar ze woont´ geintje van mijn aanstaande ex-man. 'Meneer, ik heb altijd voor ze gezorgd, 24/7. Elke luier, elke fles, elk tandje, elke val... Ik weet hoe ze ruiken, proeven, huilen...
6
6
Public

Kwalitatief Uitermate Teleurstellend

Mevrouw, neurologisch gezien is alles in orde. Teleurstellend zo´n goed nieuws bericht. Alles is goed, u bent neurologisch gezond! Nou, zo logisch vind ik het niet. Een half jaar leef ik in pijn. Pijn waardoor je met je hoofd tegen de muur wilt bonken. Pijn waardoor ik begon met tramadol en nog een pil tegen zenuwpïjn en nu ho...
4
4
Public

Haar pijn, mijn pijn. Pijn wat bestaat.

Vanaf de zijlijn lees ik haar verhaal. Een prachtig meisje waarvan zij moeder is, moet zij missen elke dag en nacht. Ze nam de beslissing om een andere weg in haar leven te nemen. Opeens was ze niet meer als moeder geschikt. Twee jaar ervoor nog wel, toen baarde ze met liefde hun dochter. Hij wou een kind met haar, maar nu mag z...
3
2
Public

Afscheid van jou

Afscheid Ik weet dat jij over een aantal uur je laatste adem gaat uitblazen. Ik weet dat jij straks niet meer onder ons bent. Je zal gaan ontdekken wat er nu is na de dood. Ik vraag me af, weet jij het ook? Weet jij dat je straks er niet meer bent? Niet meer achter je laptop kan zitten om jouw honderd ideeën uit te werken. Niet...
7
7
Public