De ijsbeer

De ijsbeer, ookwel poolbeer, is de grootste levende vleeseter en een van de grootste landroofdieren ter wereld. De dikke vacht van de ijsberen stellen hem in staat uren in ijskoud water te zwemmen. Zijn vacht isoleert zelfs zo goed dhttp://plzcdn.com/ZillaIMG/f1472a331b7d812d787c5b477947d63a.jpgat mannetjes snel oververhit kunnen raken als ze rennen. Het grootste deel van het jaar brengen ijsberen door op drijvende ijsschotsen en ze leggen daarbij op zoek naar voedsel elke dag 40 kilometer af.
 

Leefgebieden van de ijsberen.

Ijsberen leven in alle poolgebieden van het noordelijk halfrond zoals de Sovjet Unie, Rusland, Noorwegen, Groenland, Canada en Alaska.
De ijsbeer kunnen 400 to 680 kilo wegen. Ze paren in de lengte en de vrouwtjes dragen 8 tot 9 maanden. Het aantal jongen dat een vrouwtje krijgt ligt tussen de 1 en 4 stuks. Ijsberen kunnen 20 tot 25 jaar oud worden. Leefgebied van de ijsbeer. De kustgebieden rond de Arctische regio rond de Noordpool. De zeeën en oceanen rond de noorpool en de met ijs bedekte gebieden van het noordelijk halfrond.

http://plzcdn.com/ZillaIMG/d91d3030c828aa8c985d2d4e151c8a1e.jpg

Wat eten ijsberen?

Ijsberen eten geen ijs! Ijsberen eten vooral kleine zeehonden, vogels en kleine zoogdieren en vogeleieren.

Het uiterlijk van de ijsbeer.

Ijsberen hebben een prachtige witte vacht. Deze vacht is dik en waterdicht. Het enorme lichaamsgewicht zorgt ervoor dat de ijsbeer bij een lage temperatuur kan overleven. Dankzij de kleine oren en staart verliest hij ook minder warmte. Als zolen heeft de ijsbeer een soort van zuignappen om zich goed vast te kunnen houden op het gladde ijs.

Ijsbeer soorten / familie van de ijsbeer.

De ijsbeer is de grootste van de 8 verschillende beersoorten. Hij is verwacht aan bruine beer.
De overige beersoorten.
http://plzcdn.com/ZillaIMG/58e4edf21c6c92e6369d462e17becdd0.jpg
Reuzenpanda (Ailuropoda melanoleuca)
Brilbeer (Tremarctos ornatus)
Maleise beer (Helarctos malayanus)
Lippenbeer (Melursus ursinus)
Amerikaanse zwarte beer (Ursus americanus)
Aziatische zwarte beer of kraagbeer (Ursus thibetanus)
Bruine beer (Ursus arctos)
Holenbeer (Ursus spelaeus) en de IJsbeer (Ursus maritimus)

Helaas worden de ijsberen bedreigd. De populatie omvat nu ruim 25.000 ijsberen. Helaas wordt dit aantal snel minder door het broeikas effect en de vervuiling.

31/08/2013 13:44

Reacties (1) 

Voordat je kunt reageren moet je aangemeld zijn. Login of maak een gratis account aan.
15/09/2012 06:56
mooi relaas