De wilde wind

Opgedragen aan de dichter Leonardo, hier op plazilla. Ter inspiratie en vermaak. DE WILDE WIND Door ‘t haaghout raamt de wilde wind, verblind, zijn reuzensprongen: en al dat ooit hem tegenstaat verlaat hij, losgewrongen. Gebogen hier, gebroken daar, malkaar de bomen schenden; die, scheurende uit de gronde, huis en thuis de gru...
6
1
Public

SPIJTIG

Het moet er toch een keer van komen. Heb ik het je niet gezegd, zou moeder kattig hebben geroepen, daarbij eerder bezorgd dan boos. In die tijd was het nog wat het was, leek mij, toen heb ik dat natuurlijk nooit gedacht. Je hebt het aan jezelf te wijten, gaat moeder in mijn hoofd maar door. Het geeft niets dat ik niet kan slapen...
4
2
Public

Wie nog durft te spreken van kinderbescherming houdt iedereen voor de gek!

Het vak van raadsonderzoeker van de kinderrechter vraagt een specifiek soort mens, met uitzonderlijke eigenschappen. Een stap in de carrière van een jeugdhulpverlener, zoals zij zichzelf graag zien. Woorden weerspiegelen een beeld van een wereld, die echter wel eens totaal niet aan de werkelijkheid voldoet. Ik ben voorstander o...
4
1
Public

Verhoren van jonge kinderen

Wanneer de politie met een kind dat getuige of slachtoffer is gaat praten, kan worden besloten dat in de interviewstudio te doen. Dit gebeurt dus lang niet altijd en zeker niet automatisch op die plaats. De interviewstudio is in beginsel bedoeld voor het verhoor van kinderen in de leeftijdscategorie van circa 4 tot circa 12 jaar...
3
0
Public

HET SPIJT MIJ

De wet spreekt niet langer van jeugdzorg maar jeugdhulp. Hoera…..koren op de molen van een taalradicaal, zou je denken. Innerlijk een spelend kind, borrelt ook de vraag waarom. WAAROM? Het wordt al minder leuk. De definitie van beide zijn voor een ieder zonneklaar, daar is geen eer aan te behalen. Is het belangrijk? Dat is nat...
3
1
Public
3
0

WIE HERSTELT DE FOUT?

In de wetenschap dat kinderen de prijs betalen van falende volwassenen, lijkt het mij billijk te beweren dat het tot trauma’s leidt. Zoals dat weer tot Post Traumatische Stress Stoornis (PTSS). In sommige gevallen. Het kromme is……dat die kinderen (inmiddels al volwassen) nu juist weer aan kloppen bij zogenaamde hulp of zor...
2
1
Public

DAAR GAAT HET FOUT

Vervolg op: Waar ging het fout? Citaat uit AD: * Het verbaast me niet dat de screening er bij een acute situatie bij inschiet “, zegt juriste en orthopedagoog Marianne Vlaming. Zij treedt op als vertrouwenspersoon voor pleeggezinnen. “ Het is voor kwaadwillenden een koud kunstje om een pleegzorginstelling om de tuin te leide...
3
0
Public

Update 2! Heftige gebeurtenis!

Voordat ik mijn spullen zou gaan verhuizen, is er wat ergs gebeurd. Ik was vrolijk op de zomerparkfeesten aan het dansen en feesten, totdat een groep meiden mij graag wilde slaan omdat ze dus boos waren dat het drankje was gevallen... Ik citeer even het stukje tekst dat ik toen schreef op mijn Tumblr blog. There are dumb people ...
4
2
Public