Lekker stangen, soms nodig?

Ambacht contra kennis Er zijn mensen die met hun handen werken, daar veel bevrediging in kunnen vinden en anderen halen genot uit wat ze met hun hersens kunnen omarmen. Tegenwoordig wordt het verstand op een hoog voetstuk gezet. Dat is al jaren gaande en ik herinner me nog hoe vreemd ik het als puber vond dat de mensen met herse...
17
24
Public

Het was stil op Plazilla...

Bij Yrsa was het echter alles behalve stil, want bijna iedereen liep op hetzelfde moment binnen en toen was het eigenlijk al wel meteen een losgeslagen bende. Met Doortjes overheerlijke appeltaart probeerden enkelen nog de indruk te wekken dat ze van nature best beschaafd zijn, maar dat liep al snel uit op een zinloze magere pog...
39
82
Public

Het grote zwarte gat

Weet je dat? Van het grote zwarte gat? Dat is er niet Ja, daar zit ik dan. Patseklats…Klaar. Geen slaande hamers meer en niets meer moeten, althans wat schrijven betreft. Mijn levenswerk Het is af. Nou ja af… Hahaha. Nog lang niet. Het bestand van de roman staat op de externe harde schijf, de PC en voor de zekerheid op inter...
17
31
Public

DRIMPELS zegt mijn laatste wens een kist van gewaterd hout 162.

162. DRIMPELS- vraagt zich af,is het leven nu wel zo positief. DRIMPELS: zal proberen om een positieve draai aan een verhaal te geven zodat ze een goed einde krijgen. Voorbeeld 3. De oude boom:. DRIMPELS, luister eens naar mij … Tijdens de koude november- nachten geef ik warmte in je huis. Het is door mij te verbruiken dat je,...
30
11
Public

DRIMPELS zegt ik heb een ondeugende positieve OMA 159.

159. DRIMPELS- vraagt zich af,is het leven nu wel zo positief. DRIMPELS: zal proberen om een positieve draai aan een verhaal te geven zodat ze een goed einde krijgen. Voorbeeld 1: Een ouder echtpaar vierde hun 60 ste huwelijksfeest. Ze hadden elkaar op de lagere school ontmoet en waren, na hun pensionnering, weer in hun oude buu...
36
11
Public

Pork zegt: Opa en Oma moeten alles samen delen 160.

160. DRIMPELS- vraagt zich af,is het leven nu wel zo positief. DRIMPELS: zal proberen om een positieve draai aan een verhaal te geven zodat ze een goed einde krijgen. Voorbeeld 2. Een oud koppel van boven de 80 jaar gaat in een Mc Donalds eten. Ze zetten zich aan een tafel en de man gaat naar de toog en komt terug met, één bro...
46
13
Public

Goed leven doe je niet alleen! Vrienden zijn onontbeerlijk.

Ik heb altijd geweten dat ik een gezelschapsmens ben Zelf leefde ik geheel naar die wetenschap met dien verstande dat ik tevens heb gemerkt dat mijn goedgelovige positieve levenswijze vaak maar van één kant komt, alsof ik de kar voor de ander er wel even bij zal trekken. Het 'Ethiopië-debacle' was wat dat betreft de bekende d...
51
20
Public

Aankomst sinterklaas in Roermond. Zou hij zijn intocht toch maken?

Zaterdag 17 november komt sint aan zeggen ze. De club van sinterklaas is er weer! Zou hij zin intocht nog wel hebben op 17 november in Roermond? Vanaf morgen is het weer zo ver. De club van sinterklaas komt weer op tv. Maandag 5 november is de eerste aflevering van De club van Sinterklaas en de Grote Onbekende te zien. Elke scho...

Vrind Rutte jankt…….. de VVD ellende dankzij Van Rey, Ricardo Offermans. Offermans stapt op als Burgemeester en wie nog meer?

Mijn beste lezers….. Ik ben geen rancune mens. Ik ben een NLB-er, NLB-ers schoppen niet, NLB ers kijken om zich heen en concluderen. Mijn geliefde Isabel zou het mij niet vergeven als ik zou spreken, laat staan zo zou handelen, als de op hol geslagen elkaar verwijtende lijsttrekkers welke wij gezien hebben in de aanloop naar 1...